UPDATE Corona: afhalen op afspraak weer mogelijk vanaf 1 april

De Bib is nog steeds gesloten, maar afhalen is weer mogelijk vanaf 1 april. Ontdek hier de aangepaste veiligheidsmaatregelen en regels.

Lezen

Materialen afhalen kan enkel op afspraak

Zoek je gewenste materialen op in onze catalogus of laat je inspireren door dit handige overzicht van de collectie en geef je lijstje door via mail of telefoon. Check zeker de beschikbaarheid (klik op 'Waar staat het?') van de materialen voor je ze aanvraagt. Uitgeleende materialen kunnen we immers niet voor je klaarleggen. Vergeet de naam die op de bibkaart staat niet te vermelden. Wij zetten de materialen op je bibkaart en contacteren je voor een afspraak wanneer je ze kan komen afhalen.

Afhalen kan enkel op afspraak op deze momenten: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag telkens van 13u-16u. Materialen afhalen tijdens het weekend of op maandag is niet mogelijk.

Kom niet als je ziek bent en was je handen voor en na het afhalen!

Hoe houden we het veilig?

  • We gebruiken plastic handschoenen om de materialen te hanteren.
  • We ontsmetten de materialen en steken ze in een zak zodat je ze snel kan meenemen.
  • Je komt de materialen afhalen in de sas van de oude ingang. Er is geen fysiek contact met een medewerker van de Bib.
  • De deurklink en bel worden regelmatig ontsmet.
 

Materialen terugbrengen kan enkel via de inleverbus

Alle materialen zijn verlengd tot en met 15 mei 2020. Niemand krijgt boetes tijdens de sluitingsperiode. Als je geen nieuwe materialen komt afhalen, mag je je materialen gerust thuis houden.
Als je nieuwe materialen wil aanvragen, lever je best een aantal of al je materialen in om te vermijden dat je het maximum aantal ontleningen (15 stuks) bereikt.

Kom niet als je ziek bent en was je handen voor het inleveren!

Hoe houden we het veilig?

  • We gebruiken plastic handschoenen om de materialen te hanteren.
  • Ingeleverde materialen gaan eerst 3 dagen in quarantaine voor ze worden ingeleverd en teruggeplaatst. Hierdoor kan het zijn dat je de ingeleverde materialen nog even op je bibkaart ziet staan in Mijn Bibliotheek. Maak je hierover geen zorgen, niemand krijgt boete tijdens deze uitzonderlijke sluitingsperiode.
 

Materialen verlengen is niet nodig

Alle materialen zijn verlengd tot en met 15 mei 2020. Zelf verlengen is niet nodig.

Als de sluitingsperiode nog wordt verlengd, verlengen wij de uitleentermijn van al je materialen om te vermijden dat je boete krijgt.

 

Heb je een vraag?

Hier vind je onze contactgegevens.