Online verlengen, hoe doe je dat?

Soms lukt het niet op tijd naar de Bib te komen om je materialen te verlengen. Gelukkig bestaat er Mijn Bibliotheek, de online toepassing om je al je materialen te beheren. Je moet je eerst registreren bij Mijn Bibliotheek als je wilt verlengen, reserveren of toegang krijgen tot extra diensten zoals het digitaal krantenarchief.

Klik op "Aanmelden bij Mijn Bibliotheek" en kies dan "Maak een profiel aan" aan.

Volg de stappen van het registratieformulier:

1. Geef het e-mailadres op dat je wil gebruiken voor je profiel, klik "Ga verder".
  2. Vul je bibliotheek in, klik "Ga verder".
  3. Koppel je lidmaatschap aan je profiel: neem je bibliotheekkaart bij de hand en vul de velden 'Bibliotheekkaartnummer' (= het nummer op de achterkant van je bibliotheekkaart, inclusief de voorgaande nullen) en 'Paswoord' (= standaard je familienaam, in één woord zonder spaties) in.
    Deze gegevens heb je in het vervolg niet meer nodig om Mijn Bibliotheek te gebruiken!
  4. Vervolledig je Mijn Bibliotheek-profiel: hier kies je een eigen wachtwoord en een gebruikersnaam. Daarmee kun je later inloggen op onze site. Klik op “Profiel aanmaken”.
  5. Als laatste stap bevestig je je e-mailadres en je bent klaar! Vanaf nu kan je je aanmelden bij Mijn Bibliotheek en materialen verlengen, reserveren of het digitaal krantenarchief raadplegen.

Meer uitleg nodig? Hier vind je alle informatie over Mijn Bibliotheek, maar we helpen je ook graag op weg in de Bib.