Kleuters

In de Bib vind je prentenboeken, Kamishibai vertelplaten en theater, voorleesrugzakjes... Ontdek hier de collectie voor kleuters.

De nieuwste materialen staan steeds vooraan waardoor deze overzichten constant wijzigen. Klik op 'Bekijk de volledige lijst' om het volledige aanbod te zien.

03_il_boekenzoeker_2020_sticker_80x80_dec19_def_hr.jpg

Op zoek naar meer inspiratie? Boekenzoeker helpt je op weg!

Je vindt er inspiratie in top 10-lijstjes of kan zoeken op leeftijd, per thema of soort. Je kan zelfs zoeken naar dunne of net dikke boeken. Extra handig is dat je nu ook direct kan zien of het in onze Bib aanwezig is.

Twijfel je of het wel een leuk boek is? Beluister dan een stukje en je weet meteen of het iets voor jou is! Tot slot kan je elk boek ook nog een score geven. Leuk toch!

Vind je niet wat je zoekt in onze collectie? Vraag je boek aan in een andere bib of doe een aankoopsuggestie.

Voorleesrugzakjes 0-2 jaar

Voorleesrugzakje.png

Voor kinderen van 0-2 jaar lenen we voorleesrugzakjes uit. Daarin zitten voelboekjes, knisperboekjes, badboekjes en andere materialen aangepast aan de allerkleinsten. Je kan een voorleesrugzakje 4 weken uitlenen en nadien nog verlengen.

Tatertaal

Ben je onthaalmoeder, medewerker in een kinderdagverblijf of leerkracht bij de allerkleinste kleuters? Dan is ons Tatertaalpakket een fijne manier om met boekjes te werken. Het pakket bevat o.a. voelboekjes, knisperboekjes, badboekjes en kartonnen boekjes én handige tips om de boekjes te gebruiken met de baby's en peuters. Nieuwsgierig? Vraag ernaar in de Bib!