Een brief van de Bib

Om iedereen de kans te geven onze materialen uit te lenen, hebben we graag dat je ze op tijd inlevert. Daarom sturen we automatisch een mail of brief wanneer het einde van de uitleentermijn in zicht komt of al overschreden is. Hieronder alle berichten op een rij.

Inleverattendering

Komt de inleverdatum van je ontleende materialen dichterbij, dan sturen we een mail om je eraan te herinneren ze tijdig in te leveren. Zo kan je een boete vermijden.

Eerste herinneringsbrief

Als je een week te laat bent met het inleveren van je materialen, krijg je via mail een bericht van de Bib om te vragen ze alsnog in te leveren. Je kan op dat moment wel nog zelf verlengen, mocht je dat willen.

Tweede herinneringsbrief

Ben je twee weken te laat, volgt er een tweede herinneringsbrief. Die sturen we per post, zodat hij alvast niet verloren gaat in een overvolle mailbox. Ook nu kan je nog zelf verlengen als je dat wil.

Materiaalvergoedingsnota

Voor materialen die al meer dan een maand te laat zijn, sturen we een materiaalvergoedingsnota per post.

Inleververzoek

Heb jij een boek in je bezit dat door een andere lener gereserveerd werd en is de uitleentermijn voorbij? Dan stuurt ons bibliotheeksysteem je een mail om te vragen het materiaal zo snel mogelijk in te leveren. Op die manier willen we vermijden dat de volgende lener langer dan nodig moet wachten op zijn reservatie.

Blijf in contact

Is jouw mailadres nog niet opgenomen in het systeem van de Bib of is het veranderd? Geef dan zeker een seintje via mail. Zo mis je zeker geen attendering of herinnering.