Strip Nederlands

Hoeveel?!

Zidrou (scenarist), Darasse (illustrator)

Hoeveel?!

Zidrou (scenarist), Darasse (illustrator)
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:
Tamara; 1
De bitterzoete belevenissen van een slecht in haar vel zittende puber en haar bijdehante halfzusje.Geweldig! Tamara's moeder heeft eindelijk een nieuwe vriend! Het enige probleem is dat de meneer in kwestie een gewiekst dochtertje van zeven heeft, Yoli genaamd. En wie mag voor kindermeisje spelen wanneer ons verliefde stel geniet van hun pas verworven geluk? Tamara, natuurlijk! Maar de komst van d
Titel
Hoeveel?!
Scenarist
Zidrou
Illustrator
Darasse
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Combien?!
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2003
46 p. : ill.
ISBN
90-314-2507-9 9789031425075 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

De samenstelling van het gezin heeft zich aangepast aan de moderne tijden en de strip volgt de tendens die sitcoms en soaps kleuren. Eenoudergezinnen, nieuw samengestelde gezinnen enz. Het is enkel nog wachten op het eerste lesbische of homokoppel dat de bladzijden van het eens zo brave familiestripblad opvult.

'Lokje', 'Kroost', 'de Zappers', 'Nathalie', 'Adam', alle putten ze uit de communicatie en misverstanden die kunnen voortvloeien uit samenleven onder één dak. Wat de gezinsleden beleven, schuift meer en meer naar de achtergrond. Psychologie en psychoanalyse hebben hun intrede gedaan. De meeste gagreeksen vertellen nu ook een verhaal. Een gezin evolueert en die evolutie loopt als een rode draad doorheen de één of meerdere bladzijden vullende platen.

Zidrou ('de Boss', 'de Kannibrallen', 'Dokus') levert met 'Tamara' zijn beste gagreeks af die qua sfeer dicht aanleunt bij 'Vlooienbaal'. De slogan "48 bladzijden humor en tederheid" maakt hij samen met Darasse helemaal…Lees verder
Eerste deel in een nieuwe serie stripverhalen over de te dikke tiener Tamara. Ze weegt 83 kilo en wil daar graag verandering in brengen omdat ze veel gepest wordt. Ze mist echter keer op keer de wilskracht. In dit boek trekt haar moeders vriend bij hen in, samen met zijn dochtertje Yoli. Tamara heeft er dus opeens een jonger zusje bij, dat ze in eerste instantie niet leuk vindt, maar steeds meer gaat waarderen. Andere thema’s zijn: jongens, zoenen en gepest worden. Vijfendertig gags die ieder een of twee pagina’s beslaan. De tekeningen zijn niet gedetailleerd, maar hebben veel uitdrukking en zijn aantrekkelijk ingekleurd. De tekst staat in duidelijke letters in ballonnen in de illustraties. Leuk stripalbum voor jongeren (vooral meisjes) vanaf 12 jaar waar ook volwassenen om zullen glimlachen.