Boek
Nederlands

Balotje en het paard

+1
Balotje en het paard
×
Balotje en het paard Balotje en het paard

Balotje en het paard

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Balotje gaat stiekem met het paard van haar oom uit rijden, maar als ze weer naar huis wil, weigert het paard. Prentenboek met nai͏̈eve, gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Paarden
Titel
Balotje en het paard / tekst en illustraties Yvonne Jagtenberg
Auteur
Yvonne Jagtenberg
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789025776619 (hardback)

Besprekingen

In de wei bij oom Ben staat een paard. Balotje kruipt erop en gaat ermee op stap. Ze wil het dier een stukje van de wereld laten zien. Het lieve Balotje aanschouwt de wereld schattig naiëf. Ze ziet een boot, een trein, een vogel die fluit. Aan de rivier wil ze terug. Maar het dier blijft maar gaan. Het gaat zijn eigen weg met Balotje op de rug. Ze besluit dapper niet te huilen Tot pappa en oom Ben haar terugvinden... Dit is een schattig boekje met mooie tekeningen voor de allerkleinsten. Balotje, een klein roodharig meisje met een grote patattenneus, trekt vol vertrouwen de wereld in op de grote paardenrug. Ze is aandoenlijk dapper bovenop het grote dier, dat schrikt van de trein, slaat met zijn staart, graast en gaat waar hij wil. Maar Balotje laat geen traan. Kleine angsthazen zullen zich prima kunnen inleven in haar gevoelens bij dit uit de hand gelopen uitstapje. Wees maar gewoon een beetje dapper, is de boodschap, het komt allemaal terecht. [Hilde Vervaecke]
Een kleurrijk prentenboek waarin Balotje er stiekem op uit gaat met het paard in de wei. Balotje vindt het zielig dat het paard nooit eens iets anders ziet. Hoewel ze eigenlijk niet alleen naar het paard mag, gaat ze op een dag een ritje maken om het paard al haar favoriete plekken te laten zien. Maar dan gaat er iets mis… Yvonne Jagtenberg (Tilburg, 1967) is een bekende Nederlandse illustrator, (jeugd)auteur en tekenaar. Ze schreef meer dan zestig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Ruim 15 jaar geleden creëerde Yvonne Jagtenberg de kleine Balotje. Deel voor deel ontstond een serie waarin belangrijke thema's aan bod kwamen zonder dat ze de boventoon voerden. De focus lag altijd op het verhaal, dat verraste en ontroerde — zowel kind als ouder kon niet anders dan deze eigenwijze kleuter in het hart sluiten.Dit boek maakt deel uit van de serie ‘Balotje’. Met aandoenlijke, artistieke gekleurde illustraties. Vanaf 3 jaar.

Over Yvonne Jagtenberg

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Yvonne Jagtenberg

Yvonne Jagtenberg (Tilburg, 8 december 1967) is een Nederlands auteur, scenarioschrijver en illustrator.

Biografie

Jeugd en opleiding

Jagtenberg werd geboren in Tilburg. Na de pabo bezocht ze de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daarna werkte ze een tijdje als autonoom kunstenares.

Loopbaan

Jagtenberg debuteerde in 1994 haar kinderboek Een man voor juf Jet. In 2001 verscheen haar eerste prentenboek Een bijzondere dag, dat ze zelf schreef en illustreerde. Dit boek won in datzelfde jaar de Pluim van de Maand. In 2002 ontving zij de Charlotte Köhler Stipendium voor haar gehele oeuvre. In 2006 won ze voor haar boek Balotje en het paard de literatuurprijs Vlag en Wimpel. Jagtenberg schreef samen met Arno Kranenborg ook de scenario's voor de speelfilm My Love My Life. Ook heeft ze een kindermeubellijn ontworpen ond…Lees verder op Wikipedia