Boek
Nederlands

De Wim Hof methode : overstijg jezelf met The Iceman Wim Hof

Wim Hof (auteur)
+1
De Wim Hof methode : overstijg jezelf met The Iceman Wim Hof
×
De Wim Hof methode : overstijg jezelf met The Iceman Wim Hof De Wim Hof methode : overstijg jezelf met The Iceman Wim Hof

De Wim Hof methode : overstijg jezelf met The Iceman Wim Hof

Beschrijving van de Wim Hof-methode, een methode gebaseerd op kou, ademhaling en toewijding om kracht, gezondheid en geluk een boost te geven.
Titel
De Wim Hof methode : overstijg jezelf met The Iceman Wim Hof
Auteur
Wim Hof
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Wim Hof method : activate your potential, transcend your limits
Parallelle titel
De Wim Hof methode
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2022
256 p. : ill.
ISBN
9789021578415 (paperback)

Besprekingen

Wim Hof (1959) uit Sittard kreeg de bijnaam ‘The Iceman’ vanwege zijn verbazingwekkende prestaties: blootvoets op besneeuwde bergen lopen of vijftig meter onder het pooleis zwemmen. Zijn Wim Hof-methode is in deze publicatie, met ook biografische elementen, weergegeven. Het is een eenvoudige, krachtige, makkelijk toepasbare methode om kracht, gezondheid en geluk een boost te geven. Het gaat om het opnieuw verbinden van ons met onszelf, met anderen en met de natuur: lichaam ontgiften, stressniveau verminderen, het zenuwstelsel in evenwicht brengen, het immuunsysteem versterken. Het is een driepijlenbenadering: kou, ademhaling en toewijding, om de geest over de materie te laten heersen. Tussen de tekst staan WHM-protocollen, experimenten, oefeningen, combinaties met aandoeningen, relatie met sport en meditaties. Er zijn eindnoten, maar geen register. Hof mag een pionier van het menselijk potentieel genoemd worden. Zijn helder beschreven methode wordt grotendeels wetenschappelijk geacce…Lees verder

Over Wim Hof

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Aad Villerius (www.flickr.com/photos/daaynos ) from OudBeijerland, Netherlands.

Wim Hof (Sittard, 20 april 1959), bekend onder de naam "The Iceman", is een Nederlander die diverse kouderecords op zijn naam heeft staan. Hof ontwikkelde een methode waardoor mensen beter bestand tegen koude zouden kunnen zijn, de Wim Hofmethode. Hij veronderstelt dat het lichaam een natuurlijke aanleg heeft om bij lage temperaturen meer bruin vetweefsel te activeren om meer lichaamswarmte te produceren.

Levensloop

Wim Hof werd geboren als eeneiige tweeling met zijn broer André. Wim groeide op in een katholiek gezin met negen kinderen, waaronder zijn oudere broer, documentairemaker Rob Hof. Hij ging naar de lagere technische school en raakte, naar eigen zeggen vanaf zijn twaalfde geïnteresseerd in allerhande culturen en talen, maar ook in vormen van esoterisch gedachtegoed en religies, waaronder boeddhisme, hindoeïsme, natuurreligies van Indianen en Masai.

Extreem sporter

Hof z…Lees verder op Wikipedia