Boek
Nederlands

Mijn eerste 1000 woorden Frans

Willy Vandersteen (naar het werk van)
+1
Mijn eerste 1000 woorden Frans
×
Mijn eerste 1000 woorden Frans Mijn eerste 1000 woorden Frans

Mijn eerste 1000 woorden Frans

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Leer eenvoudig wat basiszinnetjes in het Frans met de hulp van Suske en Wiske. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Mijn eerste 1000 woorden Frans
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2022
91 p. : ill.
ISBN
9789002277382 (hardback)

Besprekingen

Dit mooi uitgegeven album heeft als doel de beginnende student, ongeacht leeftijd, op een zo direct mogelijke manier Frans te leren. Met in de hoofdrol de personages uit de populaire Suske en Wiske stripboeken worden na heldere basisregels voor de uitspraak veertig thematisch geordende hoofdstukjes gepresenteerd met korte verhaaltjes en leuke illustraties met kant en klare, alledaagse zinnen. Daarnaast staat telkens een geïllustreerde lijst van 25 woorden, die natuurlijk serieus van buiten geleerd moet worden. Maar in zulk aanstekelijk gezelschap moet het een plezier zijn om zonder ontmoedigende grammaticaregels meteen mee te kunnen praten. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Willy Vandersteen

Willebrord Jan Frans Maria (Willy) Vandersteen (Antwerpen, 15 februari 1913 – Edegem, 28 augustus 1990) was een Belgische striptekenaar. Hij is vooral bekend als bedenker en oorspronkelijke tekenaar van de stripreeks Suske en Wiske, waar hij tot in de jaren zestig nauw bij betrokken was.

Biografie

Jeugd

Willy Vandersteen, geboren op het Stuivenbergplein als Willebrord Jan Frans Maria Vandersteen, groeide op in de Antwerpse volkswijk De Seefhoek als zoon van een beeldhouwer/ornamentmaker. Zijn tekenaanleg en fantasie waren tijdens zijn kindertijd al opvallend. Hij tekende wielerwedstrijden op de stoep van de August Sniedersstraat en bedacht verhalen en toneelstukjes die zijn leeftijdsgenoten vervolgens naspeelden. De jongen verslond boeken en droomde op school regelmatig weg tijdens de lessen geschiedenis. Toen hij eens over de kruistochten geleerd had, trokken hij en enkele kindere…Lees verder op Wikipedia

Suggesties