Boek
Nederlands

Verboden sneeuwballen te gooien!

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees De Boer (auteur)
+1
Verboden sneeuwballen te gooien!
×
Verboden sneeuwballen te gooien! Verboden sneeuwballen te gooien!

Verboden sneeuwballen te gooien!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als het heeft gesneeuwd moet de burgemeester, een hondje, van zijn moeder een bord buiten zetten waarop staat ‘Verboden sneeuwballen te gooien’. Maar toch loopt het buiten al snel uit de hand. Groot prentenboek met humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Sneeuw, Spelen
Titel
Verboden sneeuwballen te gooien!
Auteur
Tjibbe Veldkamp Kees De Boer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015
[25] p. : ill.
ISBN
9789401420600 (hardback)

Besprekingen

Het heeft gesneeuwd. De (kleine) burgemeester kan het bord (‘Verboden sneeuwballen te gooien’) best zelf buiten zetten. Maar dat bord is groot en lang. De burgemeester worstelt ermee terwijl zijn moeder hoofdschuddend toekijkt. Het lukt hem uiteindelijk het bord naar buiten te krijgen, maar hij veroorzaakt onbedoeld een gigantisch sneeuwballengevecht. Hilarisch prenten- en kijkboek van de makers van de 'Agent en Boef'-boeken. De kleurrijke prenten in gemengde techniek zijn fijn chaotisch, gedetailleerd en zitten vol grapjes. De beperkte tekst in of onder de prenten is krachtig en laat de illustraties hun werk doen. De 'burgemeester' is een klein hondje; de andere personages zijn allerlei grappige, aangeklede dieren. Mooi verzorgde uitgave. Knotsgek prentenboek om te lezen en te bekijken, uitstekend passend bij de doelgroep. Vanaf ca. 4 jaar.

Verboden sneeuwballen te gooien!

“Tijd om het bord buiten te zetten”, zegt de moeder van de burgemeester als het hele dorp ondergesneeuwd is. “Doe jij het of lukt het niet?” Heldhaftig, maar onhandig, tracht de burgemeester - een jonge hond - het grote bord buiten te brengen om het duidelijk zichtbaar neer te zetten. Door zijn onhandige gedoe komt een voorbijganger onder de sneeuw te zitten. Die gooit een sneeuwbal en mist... Het slachtoffer reageert met een volgende sneeuwbal en het spel begint... Als het bord eindelijk rechtop staat, hangt het vol met sneeuw. Vastbesloten klimt de burgemeester op de paal om de sneeuw weg te halen maar stopt hier al snel mee om sneeuwballen te gooien, wat hem veel leuker lijkt. Duchtig wordt er met sneeuwballen gegooid tot een gigantische lawine het hele dorp overspoelt en het bord eindelijk zijn boodschap prijsgeeft: “verboden sneeuwballen te gooien”.

Op de eerste grote prent zit de burgemeester lekker thuis met zijn moeder en speelt met de treintjes. Dan geeft moeder…Lees verder

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties