Boek
Nederlands

Nog meer boevenstreken : 3 voorleesverhalen

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees De Boer (illustrator)
+1
Nog meer boevenstreken : 3 voorleesverhalen
×
Nog meer boevenstreken : 3 voorleesverhalen Nog meer boevenstreken : 3 voorleesverhalen

Nog meer boevenstreken : 3 voorleesverhalen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bundeling van drie verhalen over het kolderieke duo Agent en Boef. Door vindingrijke listen weet Boef steeds weer te ontsnappen uit de gevangenis. Dat leidt tot wilde achtervolgingen. Prentenboek met humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Agent en Boef en de fopmoppen
Agent en Boef en het boefvangfeest
Agent en Boef en de gladde grapjes
Titel
Nog meer boevenstreken : 3 voorleesverhalen
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Illustrator
Kees De Boer
Taal
Nederlands
Editie
Hernieuwde uitgave
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
[80] p. : ill.
ISBN
9789401474290 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van drie eerder afzonderlijk verschenen verhalen over het kolderieke duo Agent en Boef. In 'Agent en Boef en de fopmoppen' is de slimme en olijke Boef weer eens ontsnapt, en zet de brave maar niet al te snuggere Agent de achtervolging in. Maar hij wordt steeds gefopt door Boef. Na een tijdje heeft Agent er schoon genoeg van en zoekt een andere boef. Maar dat is niet de bedoeling! In ‘Het boefvangfeest' is Agent jarig en heeft Boef een verrassing voor hem. Als hij is ontsnapt, zet hij een speurtocht uit voor Agent. En in ‘De gladde grapjes’ gaat Agent met zijn politiehond achter de ontsnapte Boef aan. Er volgt een lange achtervolging, waarbij Boef handig gebruikmaakt van de gestolen zeep uit de zeepfabriek. De verhalen staan vol originele en humoristische vondsten; ware slapstick waarin verhaal en illustraties (tekenfilmachtige, vrolijk gekleurde tekeningen in afwissellende formaten, ook over twee bladzijden) elkaar goed aanvullen. Een bundel met drie heerlijke prentenboeken …Lees verder

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties