Boek
Nederlands

Toen papa koning was

Thierry Robberecht (auteur), Philippe Goossens (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Titel
Toen papa koning was / Thierry Robberecht ; ill. Philippe Goossens
Auteur
Thierry Robberecht
Illustrator
Philippe Goossens
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2001
[25] p. : ill.
ISBN
90-6822-802-1

Besprekingen

Metaforisch, in een terugblik verteld verhaal van een jongetje wiens vader op een dag op verzoek van een stel stijve heren koning werd. Het koningschap was zo belangrijk, dat vrouw en zoon in het gedrang kwamen. Papa koning was zelfs te groot (en belangrijk) om verstoppertje te spelen en paste tenslotte niet eens meer in het huis. Daarom werd er een paleis voor hem alleen gebouwd, maar gelukkig miste hij zijn gezin verschrikkelijk en gaf zijn kroon terug. Nu spelen vader en zoon weer naar hartelust verstoppertje. Prentenboek met warm gekleurde platen in niet-dekkende verf op een grove ondergrond, die steeds een dubbele pagina beslaan. Stijl en perspectiefkeuze benadrukken speels de grootheid van het koningschap (lees ook: belangrijkheid van papa's baan). Ook de tekst, kort en in grote letter, brengt een luchtig en nergens belerend verhaal over belangrijke papa's die zo groot worden dat je ze niet meer kunt zien. Aantrekkelijk en mooi uitgevoerd prentenboek voor kinderen vanaf een jaar…Lees verder

Over Thierry Robberecht

Thierry Robberecht (Brussel, 11 februari 1960) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Werk

Robberecht begon als striptekenaar en werkte onder meer voor Casterman. Ondertussen hij heeft ook al verschillende verhalen voor prentenboeken geschreven. In 2015 publiceerde hij de jeugdroman Memo 657.

In 2012 en 2013 schreef hij de scenario's voor twee albums in de stripreeks Lefranc, te weten De eeuwige shogun en Het geheim van Stalin.

Bekroningen

  • 2017: Prix des Incorruptibles voor Memo 657