Boek
Nederlands

De superheldenschool

Thierry Robberecht (auteur), Philippe Goossens (illustrator)
Hendrik zit op een superheldenschool, maar vraagt zich af of hij daar wel thuishoort, omdat hij nergens in uitblinkt. Op een dag verschijnt een enorm monster op school. Wie kan het vangen? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De superheldenschool
Auteur
Thierry Robberecht
Illustrator
Philippe Goossens
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[25] p. : ill.
ISBN
9789044816297 (hardback)

Besprekingen

Hendrik zit op een superheldenschool. Hij is grappig en haalt graag gekke streken uit, maar hij haalt lage cijfers. Hij kan niet goed vliegen, hij kan geen auto’s optillen en hij kan geen vuur spugen. Hij vraagt zich soms af of hij wel echt een superheld is, omdat hij nergens in uitblinkt. Op een dag verschijnt er een groot monster op school. Alle kinderen denken het monster wel even te kunnen verslaan, maar tevergeefs. Zou het Hendrik soms lukken? Dit stevig gebonden prentenboek bevat gemiddeld acht regels tekst per dubbele bladzijde, die in een duidelijke, schreefloze letter in de illustraties is gedrukt. Er worden veel stoere woorden gebruikt, zoals: bliksemen, laserpistool en superlasso. De dynamische, in dekkende verf geschilderde illustraties, waarin de kleur blauw overheerst, beslaan meestal dubbele pagina's en voegen veel toe aan de tekst. Auteur en illustrator maakten al vele prentenboeken samen, waaronder 'Super Albert'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Thierry Robberecht

Thierry Robberecht (Brussel, 11 februari 1960) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Werk

Robberecht begon als striptekenaar en werkte onder meer voor Casterman. Ondertussen hij heeft ook al verschillende verhalen voor prentenboeken geschreven. In 2015 publiceerde hij de jeugdroman Memo 657.

In 2012 en 2013 schreef hij de scenario's voor twee albums in de stripreeks Lefranc, te weten De eeuwige shogun en Het geheim van Stalin.

Bekroningen

  • 2017: Prix des Incorruptibles voor Memo 657