Boek
Nederlands

Wandelen : mindfulness voor elke stap

Ook verschenen als Wandelen in vreugde : een gids voor loopmeditatie

+1
Wandelen : mindfulness voor elke stap
×
Wandelen : mindfulness voor elke stap Wandelen : mindfulness voor elke stap

Wandelen : mindfulness voor elke stap

Ook verschenen als Wandelen in vreugde : een gids voor loopmeditatie

Achtergrondgedachten en praktische aanwijzingen bij meditatief wandelen.
Titel
Wandelen : mindfulness voor elke stap
Ook verschenen als
Wandelen in vreugde : een gids voor loopmeditatie
Auteur
Thích Nhât Hanh
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The long road turns to joy : a guide to walking meditation
Uitgever
Utrecht: Ten Have, 2016
93 p. : ill.
ISBN
9789025905118 (paperback)

Besprekingen

Dit boekje gaat over loopmeditatie, 'een meditatieoefening waarbij je loopt'. De bedoeling van dit meditatief wandelen is niet een of andere bestemming te bereiken, maar in het hier en nu te genieten en stil, bewust en vredig te worden. Dit is volgens de auteur voor zowel de mens als voor de aarde helend: 'Wanneer wij op een goede manier loopmeditatie beoefenen, masseren we de aarde met onze voeten en zaaien we vreugde en geluk bij iedere stap.' En: 'Na een halfuur of een uur oefenen zul je merken dat je ademhaling, je voetstappen, je tellen en je glimlach versmelten tot een prachtig evenwicht van bewuste aandacht.' Het boekje bevat zowel achtergrondgedachten als praktische aanwijzingen bij loopmeditatie. De auteur is zenmeester, dichter en vredesactivist en auteur van tientallen boeken. Hij is de oprichter van retraitegemeenschap Plum Village in Frankrijk waar monniken, nonnen en leken de kunst van het leven in aandacht beoefenen. Mooi uitgegeven vierkant boekje, de teksten zijn gedr…Lees verder

Over Thích Nhât Hanh

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Duc (pixiduc) from Paris, France.

Thich Nhat Hanh (geboren als Nguyễn Xuân Bảo) (Huế (Unie van Indochina), 11 oktober 1926 – Huế (Vietnam), 22 januari 2022) was een Vietnamese boeddhistische monnik, vredesactivist, dichter en schrijver die als banneling een groot deel van zijn leven in Frankrijk heeft gewoond.

Zijn leven lang zette hij zich in voor vrede, geweldloosheid en het verlichten van het lijden. Kranten noemden hem de invloedrijkste boeddhist van de voorbije eeuw, na de Dalai lama.

In de jaren zeventig bracht hij de westerse wereld in aanraking met het begrip mindfulness, waarover hij in 1975 het boek The Miracle of Mindfulness publiceerde. Hij heeft meer dan honderd boeken op zijn naam staan.

Biografie

Thich Nhat Hanh is altijd zijn eigen weg gegaan. Tegen de zin van zijn ouders werd hij in 1942 monnik en hij stopte met een opleiding op een boeddhistische academie omdat daar geen moderne vakken werden onderwezen. Hij …Lees verder op Wikipedia