Boek
Nederlands

Op zoek naar de blauwe scarabee

Thea Stilton (auteur), Francesco Bisaro (illustrator), Jacopo Brandi (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De Thea Sisters gaan naar Egypte om te helpen de beroemde Schat van de Zon te vinden. Maar ze zijn niet de enige die zoeken naar deze schat. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Op zoek naar de blauwe scarabee / tekst Thea Stilton ; ill. Francesco Bisaro, Jacopo Brandi, Elisa Falcone ... [et al.]
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Francesco Bisaro Jacopo Brandi Elisa Falcone
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Caccia allo scarabeo blu
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2012
182, [42] p. : ill.
ISBN
9789054618812 (hardback)

Besprekingen

Bij een archeologische opgraving in Egypte heeft professor Topperson een scarabee van lazuursteen gevonden. Deze scarabee zou de sleutel kunnen zijn voor het vinden van de Schat van de Zon. De Thea Sisters gaan hem helpen om de schat te vinden. Maar ze zijn niet de enige die zoeken naar deze schat. Elfde deel over de Thea Sisters*. De tekst is eenvoudig in korte zinnen met dialoog, maar het verrassende zit hem vooral in de manier waarop het avontuur wordt gebracht in een afwisselende lay-out en een grappige typografie: verschillende, gekleurde lettertypen dansen over de pagina's, terwijl allerlei extra's daar tussendoor zijn opgenomen. Zo wordt de lezer gevraagd mee te zoeken naar oplossingen en staan er allerlei korte stukjes informatie tussen het verhaal door, over het oude Egypte. Achterin nog enkele bladzijden over Egypte en een heleboel puzzels en weetjes. Vlotte, stripachtige tekeningen vullen daarbij alle bladzijden van het boek. Een populaire uitgave die meisjes zeker zal aans…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia

Suggesties