Boek
Nederlands

Het ijzingwekkende geheim

Thea Stilton (auteur), Alessandro Battan (illustrator), Jacopo Brandi (illustrator)
De Thea Sisters zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst van de Groene Muizen in Alaska. Er gebeuren daar de laatste tijd vreemde dingen. De Thea Sisters moeten in actie komen! Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Het ijzingwekkende geheim / tekst Thea Stilton ; ill. Alessandro Battan, Jacopo Brandi, Flavia Ceccarelli [e.a]
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Alessandro Battan Jacopo Brandi Flavia Ceccarelli
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il tesoro di Ghiaccio
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2010
178 p., [40] p. : ill.
ISBN
9789054614654 (hardback)

Besprekingen

De Thea Sisters zijn uitgenodigd voor een grote bijeenkomst van de Groene Muizen. De conferentie wordt op een heel speciale locatie gehouden, in Alaska. Al snel blijkt dat de locatie geen makkelijke plek is om te bereiken. En al helemaal niet sinds er de laatste tijd allerlei vreemde gebeurtenissen plaatsvinden. De Thea Sisters zullen in actie moeten komen! Zesde deel over de Thea Sisters*. De tekst is eenvoudig in korte zinnen met dialoog, maar het verrassende zit hem vooral in de manier waarop het avontuur wordt gebracht in een afwisselende lay-out en een grappige typografie: verschillende, gekleurde lettertypen dansen over de pagina's, terwijl allerlei extra's daar tussendoor zijn opgenomen. Zo wordt de lezer gevraagd mee te zoeken naar oplossingen, lijstjes in te vullen, recepten te maken, spelletjes en testjes te doen of nuttige informatie over Alaska op te slaan. Land, volk, natuur en historie worden spelenderwijs behandeld. Vlotte, stripachtige tekeningen vullen daarbij alle bl…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia

Suggesties