Boek
Nederlands

De magische muisical

Thea Stilton (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler), Chiara Balleello (illustrator)
De studenten van het Topford College organiseren een musicaluitvoering: De tovenaar van Oz. De Thea Sisters doen mee aan de audities en helpen hun vriend Craig om zijn plankenkoorts te overwinnen. Ondertussen probeert de verwaande Vanilla voortdurend de show te stelen.
Titel
De magische muisical
Auteur
Thea Stilton
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Illustrator
Chiara Balleello Francesco Castelli
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Cinque amiche per un musical
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2013
111 p. : ill.
ISBN
9789077826720 (hardback)

Besprekingen

Aan het einde van het schooljaar voeren de studenten van Topford College de muisical 'De tovenaar van Oz' op. De Thea Sisters doen enthousiast mee aan de audities. Maar Vanilla doet er alles aan om de ster van de avond te worden. Zesde deel uit de serie 'Het leven op Topford'* over de Thea Sisters, die net als in de andere delen van de serie worden dwarsgezeten door hun rivale, die met de eer wil gaan strijken. Ondanks dat het onderwerp anders is, lijkt het stramien erg op dat van voorgaande verhalen. Simpel, makkelijk leesbaar verhaal, waarin volop ruimte is voor meidengekift en jaloezie. Sommige woorden in de tekst zijn, net als in alle boeken van de Stiltons, in kleur. Door de vorm van de letters krijgt het desbetreffende woord extra nadruk. De gekleurde, stripachtige tekeningen vormen een belangrijk deel van het verhaal, dat door de meidensfeer die sterk in het verhaal aanwezig is, vooral meisjes zal aanspreken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia

Suggesties