Boek
Nederlands

De tand van Pier

Thea Dubelaar (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
De tand van Pier
×
De tand van Pier De tand van Pier
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pier heeft een losse tand. Hij schrikt: is hij nu nog wel een vampier? En wat zal Nes wel niet van hem denken? Zijn vrienden proberen hem gerust te stellen: het is maar een melktand, er komt straks een nieuwe tand voor in de plaats.
Onderwerp
Tanden
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
De tand van Pier
Auteur
Thea Dubelaar
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2012
37 p. : ill.
ISBN
9789059328952 (hardback)

Besprekingen

De tand van Pier is een boek dat binnen de fantasierijke AVI-reeks ‘Boe!kids’ past. In dit verhaal draait het om de jonge vampier Pier. Hij eet een lekker broodje spin wanneer hij plots op iets hard bijt. Na die hap staat zijn tand helemaal los en vraagt Pier zich af of hij nu nog wel een vampier is. Hij besluit de hulp van zijn vrienden te vragen, maar dan breekt zijn tand helemaal af. Pier wil niet dat Nes hem zo ziet en vraagt zijn moeder of hij mag thuisblijven van school. Zij verzekert hem echter dat de tand maar een melktand was en dat hij binnen de week een nieuwe tand zal hebben, een echte vampiertand. Schoorvoetend vertrekt Pier naar school en wanneer hij in de klas komt, ziet hij dat Nes met een sjaal voor haar mond zit. Zij blijkt ook een tand kwijt te zijn, maar durfde dat niet te laten zien aan Pier. Gelukkig kunnen Pier en Nes nu allebei goed lachen met hun afgebroken melktand en beseffen ze dat ze zich voor niets zorgen gemaakt hebben.
Het verhaal is geschik…Lees verder
Pier is een vampier. Tijdens het eten merkt hij dat een van zijn hoektanden loszit. Hij gaat meteen op zoek naar hulp bij zijn vrienden waaronder mummie Mie, tovenares Pas, prinses Nes, een wolf en het spookje Boe. Er is geen redden meer aan, hoeveel moeite ze allen ook doen om de tand weer vast te zetten. Pier durft zich nergens meer te vertonen, totdat op school blijkt dat hij zich onterecht schaamt. Maakt deel uit van de reeks 'Boe!kids'*, een nieuwe leeslijn voor beginnende lezers die tot nu toe bestaat uit drie boekjes op AVI-M3 en drie boekjes op AVI-E3, zal meeliften op het succes van bekende auteurs als Paul van Loon, Knister en Tosca Menten. De tekst is in een duidelijke schreefloze letter gezet, al is de letter wel wat dun. De zinnen beginnen met een hoofdletter, lopen niet over de regels door en de moeilijkheidsgraad beperkt zich tot woorden van maximaal twee lettergrepen, AVI-E3. Er worden veel tweeklanken gebruikt. De kleurige, paginagrote illustraties zijn uitgevoerd in …Lees verder

Over Thea Dubelaar

CC BY 3.0 - Foto van/door D. Korsuize

Thea Dubelaar (Den Ilp, 26 januari 1947) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Dubelaar groeide op in Heemskerk en doorliep de HBS. Vervolgens werkte ze bij het verzekeringsbedrijf van een bank. Na een jaar besloot ze journaliste te worden, en volgde ze een cursus journalistiek te Amsterdam.

In 1972 trouwde ze met de Fransman Maurice Balzamont, die afkomstig was van Guadeloupe. Ze verhuisde naar Frankrijk en begon korte verhalen te schrijven voor de jeugdbladen Okki en Taptoe. In 1979 schreef ze haar eerste kinderboek, Sjanetje dat in 1980 werd bekroond met een Zilveren Griffel. Sindsdien schrijft ze elk jaar een boek.

Sinds 1997 woont ze vijf maanden per jaar op Guadeloupe, in het ouderlijk huis van haar echtgenoot. Daarnaast is ze tien weken per jaar in Nederland om lezingen en schrijfcursussen te geven.

In de jaren '90 schreef ze verhalen voor het televisieprogramma …Lees verder op Wikipedia

Suggesties