Boek
Nederlands

Boer Boris en het bootje

Ted van Lieshout (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Boer Boris en het bootje
×
Boer Boris en het bootje Boer Boris en het bootje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Boer Boris, Sam en Berend gaan met de boerderijdieren een dagje bootjes kijken. Ze krijgen een boot op de kant het water niet in, maar Sam heeft een beter idee! Vierkant prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Varen, Bang zijn
Titel
Boer Boris en het bootje
Auteur
Ted van Lieshout
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789025776329 (hardback)

Besprekingen

‘Boer Boris en het bootje’ is een vrolijk prentenboek van Ted van Lieshout. Boer Boris gaat met Berend, Sam en de dieren een dagje naar de boten kijken. Ze zien een bootje op de kant liggen, maar krijgen hem met man en macht niet in het water, zelfs niet als het paard Knol meehelpt. Dit tot grote hilariteit van een oude man aan de kade. Maar Sam heeft een beter idee. Met zachte hand weet zij het bootje gerust te stellen en hem zo het water in te krijgen! Op rijm geschreven en levendig geïllustreerd in kleur. Ted van Lieshout (Eindhoven, 1955) is een bekende Nederlandse auteur, scenarioschrijver, dichter en illustrator. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende prijzen, zoals de Charlotte Köhler Stipendium, de Duitse Jeugdliteratuurprijs en de Nienke van Hichtum-prijs. Samen met illustrator Philip Hopman heeft hij meerdere boeken over Boer Boris. Om voor te lezen vanaf ca. 3 jaar.

Over Ted van Lieshout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tevali

Theodorus Adrianus (Ted) van Lieshout (Eindhoven, 21 december 1955) is een Nederlandse schrijver, dichter, scenarist, illustrator, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar.

Biografie

Jeugd

Ted van Lieshout werd geboren op 21 december 1955 in Eindhoven in een gezin van twaalf kinderen. Hij was het tiende kind van zijn vader en het tweede van zijn moeder: zijn vader was weduwnaar met acht kinderen toen hij hertrouwde en nog eens vier kinderen kreeg. Ted van Lieshout verloor zijn vader een maand voor zijn achtste verjaardag. Hij schreef het boek Begin een torentje van niks over het opgroeien zonder vader. Voor deze bundel kreeg hij de Gouden Griffel in 1995.

Als jongetje kreeg hij een relatie met een volwassen man. Hierover schreef hij het boek Zeer kleine liefde (1999), dat werd bekroond met de Nienke van Hichtumprijs, en de roman Mijn meneer. Over de totstandkoming van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties