Boek
Nederlands

Bitterzoet : de helende kracht van verdriet en verlangen

Susan Cain (auteur)
+1
Bitterzoet : de helende kracht van verdriet en verlangen
×
Bitterzoet : de helende kracht van verdriet en verlangen Bitterzoet : de helende kracht van verdriet en verlangen

Bitterzoet : de helende kracht van verdriet en verlangen

Verhandeling over het accepteren van de donkerste gevoelens en het omarmen van verbinding, zodat werkelijke saamhorigheid, liefde en geluk ervaren kan worden.
Onderwerp
Verdriet
Titel
Bitterzoet : de helende kracht van verdriet en verlangen
Auteur
Susan Cain
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bittersweet : how sorrow and longing make us whole
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, © 2022
318 p. : ill.
ISBN
9789029547581 (paperback)

Besprekingen

Een pleidooi voor het accepteren van verbinding en het omarmen van de donkerste gevoelens, zodat werkelijke saamhorigheid, liefde en geluk ontdekt kan worden. Licht en donker, bitter en zoet, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit boek laat de kracht van een bitterzoete, melancholische kijk op het leven zien als tegenhanger van het zo veel mogelijk positief willen zijn. Een hoopvolle uitweg in én na een tumultueuze tijd. Prettig en toegankelijk geschreven, met persoonlijke passages. Met illustraties. Susan Cain (1968) is een wereldberoemde Amerikaanse schrijver, advocaat en non-fictieschrijver. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over Susan Cain

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Cain

Susan Cain (1968) is een Amerikaans schrijfster en spreker.

Cain studeerde aan de Princeton University en Harvard Law School. Ze werkte als advocaat en later als onderhandelingsconsultant.

Cain beëindigde haar loopbaan en begon te schrijven thuis met haar familie. Ze schreef later dat als ze terugblikt op haar jaren als advocaat op Wall Street, dat het net leek of ze in een vreemd land verbleef.

In 2012 verscheen haar non-fictie boek "Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking", dat ook in het Nederlands vertaald is. Het boek stelt dat de moderne Westerse cultuur de kenmerken en mogelijkheden van introverte mensen onderwaardeert, terwijl een derde van de wereldbevolking introvert is.

Lees verder op Wikipedia