Strip
Nederlands

Twilight : graphic novel. deel 1

Stephenie Meyer (auteur), Young Kim (illustrator)

Twilight : graphic novel. deel 1

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Op haar nieuwe school leert de 17-jarige Bella een mysterieuze jongen kennen op wie ze ogenblikkelijk verliefd wordt. Hij blijkt een groot geheim te hebben. Stripbewerking van het boek in mangastijl.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Twilight : graphic novel. deel 1 / Stephenie Meyer ; bew. en geïll. door Young Kim
Auteur
Stephenie Meyer
Illustrator
Young Kim
Uniforme titel
Twilight : the graphic novel volume 1
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Twilight : the graphic novel. Vol. 1
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2010
[214] p. : ill.
ISBN
9789022557044 (hardback)

Besprekingen

Van de serie 'Twilight' zijn inmiddels 25 miljoen exemplaren in 37 talen verkocht; de populaire vampierserie is ook verfilmd. Deze graphic novel is in overleg met de auteur Stephenie Meyer uitgegeven. De tekenaar is van Koreaanse afkomst en de illustraties leunen sterk tegen de mangastijl aan. Isabella ('Bella') Swan komt bij haar vader in een afgelegen gedeelte van de Verenigde Statem terecht. Op school ontmoet ze Edward Cullen, telg uit een gerenommeerd vampiergeslacht. Bella draagt een voor Edward zeer aantrekkelijke geur bij zich. Een professioneel vormgegeven, luxe uitgave op glad papier. De strips is voornamelijk uitgevoerd in zwart-wit, soms met rode of oranje steunkleuren; de kleurstellingen passen bij de 'emo', beetje gothic, romantische verhaallijn. Voor liefhebbers van de serie, al zijn niet alle belevenissen uit het eerste romandeel terug te vinden in dit album.

Over Stephenie Meyer

CC BY 2.0 - Foto van/door

Stephenie Morgan-Meyer (Hartford (Connecticut), 24 december 1973) is een Amerikaans jeugdboekenschrijfster.

Levensloop

Meyer studeerde Engels aan de Brigham Young-universiteit in Provo (Utah).

In juni 2003 kreeg ze een droom over een aantal personages en ze begon er over te schrijven. Het werd een serie (Twilight) jeugdboeken over de liefde tussen een meisje en een vampier. Er speelden 3 hoofdpersonen: Edward Cullen, Jacob Black en Bella Swan (Cullen).

Na de publicatie van haar eerste boek in 2005, Twilight, werd ze als een veelbelovende schrijver aangemerkt.

De roman Nieuwe maan, gepubliceerd in 2006, werd het vervolg hierop.

In augustus 2007 is het derde deel uitgekomen, Eclipse. De Nederlandse versie van Eclips kwam in april 2009 uit. Op 2 augustus 2008 is het Amerikaanse vervolg uitgekomen, Breaking Dawn. De Nederlande versie van Breaking Dawn, genaamd Morgen…Lees verder op Wikipedia