Boek
Nederlands

Happy days met Sofie Dumont

Sofie Dumont (auteur)
+1
Happy days met Sofie Dumont
×
Happy days met Sofie Dumont Happy days met Sofie Dumont

Happy days met Sofie Dumont

Als Sofie Dumont voor vrienden en familie kookt, is het feest. Dan verzamelt jong en oud zich rond de tafel, ontdaan van alle franje. Geen sjiek tafellinnen of duur kristal, maar een ongedwongen sfeer. Iedereen bedient zich naar hartenlust van het heerlijke, royale buffet. Alleen de essentie telt: eenvoudige, lekkere klassiekers met liefde bereid, met eerbied voor het product, zodat de volle smake
Titel
Happy days met Sofie Dumont
Auteur
Sofie Dumont
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2012
237 p. : ill.
ISBN
9789089313133 (paperback)

Over Sofie Dumont

Sofie Dumont (Roeselare, 7 maart 1974) is een Belgische chef-kok, ze is laureate van de Belgische Lady Chef of The Year verkiezing 2009.

Dumont volgde een koksopleiding aan Elishout in Anderlecht, een cursus oenologie aan de hotelschool Ter Duinen te Koksijde, een opleiding traiteur in Ter Groene Poorte in Brugge en een specialisatiejaar desserten in Coloma te Mechelen.

Ze presenteerde van 2012 de kookprogramma's 'De keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van', dagelijks op VTM dit tot en met 2016. Ze werd opgevolgd door Sandra Bekkari.

Biografie

Dumont werkte na haar opleiding tot chef-kok vier jaar voor de gerenommeerde Brusselse chocolatier Wittamer. In 2002 won ze de Prix Mandarine Napoléon voor "beste dessert". In 2007 nam ze samen met een zakenpartner restaurant Les Eleveurs in Halle over, en ze werd in dat jaar de eerste vrouwelijke finaliste van de gastronomische wedstrijd van …Lees verder op Wikipedia