Boek
Nederlands

Hebzucht

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Gwen (18, ik-figuur) en haar vader zijn ondergedoken in Uruguay. Als ze ontdekt dat haar vader op een dodenlijst van de CIA staat, moet ze in actie komen om hen beiden te redden. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Spionage
Titel
Hebzucht
Auteur
Scott Bergstrom
Vertaler
Marie-Louise Van Dongen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The greed
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2018
413 p.
ISBN
9789026142116 (paperback)

Besprekingen

Ondergedoken in Uruguay probeert Gwen (18, ik-figuur) te overleven, nadat zij in het eerste deel van deze serie ('Meedogenloos'*) haar vader heeft teruggevonden. Wanneer echter blijkt dat haar vader, een ex-CIA-agent, op een CIA-dodenlijst staat, moet ze proberen hen beiden te redden. Met hulp van haar vriend Terrance probeert ze allereerst aan geld te komen via geheimzinnige Zwitserse bankrekeningen, maar het kost hen meerdere keren bijna het leven. Haar eerdere zware gevechtstraining helpt hen te overleven. Zeer spannende, goed vertelde actiethriller waarin zoveel gebeurt dat het enigszins ongeloofwaardig overkomt, maar dit doet niets aan de spanning af. Tweede deel van de serie ‘The Cruelty’. Vanaf ca. 15 jaar.

Hebzucht

Wanneer je met je debuut een knaller hebt gemaakt, wordt er veel verwacht van het vervolg hierop. Ik kan je alvast verklappen dat dit tweede deel zeker niet teleurstelt. Dit is een thriller van formaat voor jong én oud.Gwen leeft ondergedoken in Uruguay als Judita. Maar haar nieuwe identiteit lijkt maar een kort leven beschoren. Al snel wordt ze weer gecontacteerd door de CIA met onrustwekkend nieuws over haar vader. Haar sterke bloedband zet haar ertoe aan om actie te ondernemen.Dit is de start van opnieuw een meeslepende thriller die je in één ruk wil uitlezen. Het is wel een vrij dik boek. Gwen is nog niet bekomen van het ene gevaar of het andere ligt al op de loer. Ontspannend lezen is hier dan ook niet aan de orde. Een beetje vergelijkbaar met een spannende film waar je de hele tijd op het tipje van je stoel gaat zitten, afwisselend met achterover gedrukt in de stoel gaan zitten om jezelf schrap te zetten voor wat gaat komen. In dit deel v…Lees verder