Boek
Nederlands

Naar het pretpark

Reina Ollivier (auteur), Madeleine van der Raad (illustrator)
Wat kun je allemaal in een pretpark doen? En hoe zijn ze ontstaan? Lees wat een jongetje en een meisje er meemaken. Prentenboek met een knutseltip, quiz en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Pretparken
Titel
Naar het pretpark
Auteur
Reina Ollivier
Illustrator
Madeleine van der Raad
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[26] p. : ill.
ISBN
9789044822588 (hardback)

Besprekingen

Uitgave over het (reilen en zeilen in een) pretpark. Deel uit 'Willewete'*, een uitgebreide, nog lopende serie informatieve boeken met prentenboekuiterlijk over uiteenlopende onderwerpen. De serie is onderverdeeld in categorieën, dit deel valt onder 'Veel te doen' met onder meer delen over naar het museum, een huis bouwen en naar de dierentuin. Het onderwerp wordt in korte tekstfragmenten behandeld bij grotere en kleinere, informatieve, tekstondersteunende, platen in vrolijke kleuren. Extra´s als uitklappagina's, weetjes, een relevant knutselidee, een strip en een miniquiz maken het gebodene nog aantrekkelijker. Leuke kennismaking, waarbij de stof vereenvoudigd en gevarieerd wordt gebracht vanuit verschillende invalshoeken. Goed afgestemd op de doelgroep afgezien van enkele moeilijkere, niet verklaarde woorden (personages, uitbaters, tafereeltjes e.d.). Voor kleuters vanaf ca. 5 jaar - om voor te lezen, samen te bekijken en te bespreken - en vanaf zo'n jaar of 7 zelfstandig te gebruiken.

Over Reina Ollivier

Reina Ollivier (Ukkel, 22 maart 1956) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Ollivier behaalde het diploma van licentiaat in de Germaanse Filologie aan de KU Leuven en studeerde verschillende talen zodat ze zoveel mogelijk boeken in hun oorspronkelijke versie kan lezen: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Zweeds, Deens en Noors. Ze gaf eerst een tijdje les maar werkt nu fulltime als auteur en vertaler.

Werk

In 1999 verscheen haar eerste jeugdboek bij uitgeverij Lannoo: Wat jij niet weet, over een jongen die worstelt met zijn gevoelens van verliefdheid. Voor jonge kinderen maakte Ollivier samen met illustratrice An Candaele een reeks prentenboeken over de fantasievolle en ondernemende kleuter Rune. Deze reeks werd vertaald in het Spaans en Catalaans. AlexAnder is een ontroerend boek voor lezers van rond de tien jaar over identiteit, vriendschap en de invloed van het…Lees verder op Wikipedia

Suggesties