E-boek
Nederlands

Het zoutpad : over oude wegen naar een nieuw begin

Raynor Winn (auteur), Annemie De Vries (vertaler)

Het zoutpad : over oude wegen naar een nieuw begin

Raynor Winn en haar man Moth zijn al meer dan dertig jaar samen. Hun oude boerderij in Wales hebben ze in de loop der tijd steen voor steen opgeknapt en omgebouwd tot een goedlopende B&B. Dan raken ze binnen een paar dagen alles kwijt: ze verliezen hun huis door een speculatieschandaal en ze krijgen te horen dat Moth een ernstige ziekte heeft. Ze hebben niets meer over en nog maar weinig tijd.
Titel
Het zoutpad : over oude wegen naar een nieuw begin
Auteur
Raynor Winn
Vertaler
Annemie De Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The salt path
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Balans, 2020
1 digitaal bestand
Aantekening
Wordt vervolgd door De wilde stilte
ISBN
9789460039614

Andere formaten:

Over Raynor Winn

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Theroadislong

Raynor Winn (1963) is een Engels langeafstandswandelaar en schrijfster. Haar eerste boek The Salt Path was in 2018 een bestseller van de Sunday Times en wordt in 2021 verfilmd.

Winn en haar man Moth, bij wie de diagnose corticobasale degeneratie werd gesteld, hadden een bed and breakfast in Wales. Zij werden dakloos na een slechte investering en besloten een wandeling van duizend kilometer te gaan maken langs het South West Coast Path. Winn schreef het verhaal van de voettocht op om te voorkomen dat haar man door zijn ziekte alles zou vergeten.

The Salt Path stond op de shortlist voor de Wainwrightprijs en de Costa Book Awards 2018 in de categorie biografie. De jury omschreef het als "Een absoluut briljant verhaal dat verteld moet worden, over het menselijk vermogen te volharden en de ene voet voor de andere te blijven zetten." In mei 2019 won The Salt Path de eerste RSL Christopher Blandprijs. In september 2019 was het het bestverkoc…Lees verder op Wikipedia