Boek
Nederlands

Taart met zomerkoninkjes

Pieter Feller (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Twaalf avonturen van Kolletje en haar vriendje Dirk tijdens de zomervakantie. Ze houden een groot waterfeest in de tuin, bezoeken de kinderboerdeij en maken een zomerkoninkjestaart. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Zomer, Vakantie
Extra onderwerp
VOO
Titel
Taart met zomerkoninkjes
Auteur
Pieter Feller
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
63 p. : ill.
ISBN
9789021016573 (hardback)

Besprekingen

Dit is niet de eerste uitgave waarin Kolletje, het vrolijke meisje met de gekleurde toversokken, de hoofdrol speelt. Kolletje, die in werkelijkheid Katharina Orselia Laetitia heet, beleeft mede door haar rood-witte toversokken de meest wonderlijke avonturen. In dit (voor)leesboek is het zomer. Kolletje en haar vriendje Dirk hebben vakantie. Samen hebben ze dolle pret; ze houden bijvoorbeeld een groot waterfeest in de achtertuin, ze bezoeken de kinderboerderij, ze helpen mee om de tuin van de buurman op te knappen, ze plukken aardbeien én maken zomerkoninkjestaart! De verzorgde, kleurrijke uitgave (bijna vierkant formaat) bevat twaalf korte, grappige verhaaltjes van ongeveer vijf pagina’s. De belevenissen zijn met vaart en met veel dialoog beschreven. Ze sluiten perfect aan bij de beoogde doelgroep. De teksten worden ondersteund door kleurige en vriendelijke illustraties. Erg leuke uitgave, geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Pieter Feller

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pieter Feller

Pieter Feller (Hoorn, 25 september 1952) is een Nederlandse schrijver van voornamelijk kinderboeken.

Biografie

Feller werd geboren in Hoorn als jongste in een gezin van vier kinderen. Zijn vader had een winkel met huishoudelijke artikelen en moeder had een kapperszaak. Toen hij elf was, wist hij al dat hij schrijver wilde worden. Na zijn middelbare school (HBS-b) had hij verschillende baantjes. Zo werkte hij in een verf- en een zuurkoolfabriek. Hij werkte enige tijd in de dierenwinkel van een van zijn zusters en had ook zelf een dierenwinkel. Hierna werd hij huisman en schrijver.

Privé

Feller is getrouwd en heeft twee zoons.

Loopbaan

Pieter Feller debuteerde in 1993 met Daan de klikspaan bij uitgeverij Zwijsen. In 1994 stapte hij over naar Van Holkema & Warendorf en in 1995 kwam bij die uitgeverij De tw…Lees verder op Wikipedia