Boek
Nederlands

Kolletje en de verkleedkist

Pieter Feller (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
+1
Kolletje en de verkleedkist
×
Kolletje en de verkleedkist Kolletje en de verkleedkist
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kolletje en haar vriendjes duiken in de kledingkast van haar ouders, schminken elkaar met stoepkrijt, spelen doktertje etc. Ook de volwassenen verkleden zich, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. Zelfs het hondje Doerak draagt een jasje tegen de kou.
Onderwerp
Verkleden, Magie
Titel
Kolletje en de verkleedkist
Auteur
Pieter Feller
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2012
64 p. : ill.
ISBN
9789048813278 (hardback)

Besprekingen

In dit recentste deel van de reeks is Kolletje klaar voor een nieuwe serie avonturen, verkleedavonturen om precies te zijn. Het verhaal draait niet zozeer om een verkleedkist, zoals de titel doet vermoeden, maar verkleden is wel het belangrijkste thema. In zowat ieder van de twaalf hoofdstukjes doet er wel iemand mee aan het verkleedfestijn: papa krijgt paashaasoren aangemeten, meneer De Jongs hondje Doerak heeft een winterjasje tegen de kou, maar natuurlijk verkleden Kolletje en haar vriendje Dirk zich het meest. Ze duiken de kleerkast van Kolletjes ouders in, neuzen rond in een speelkoffer met verkleedkleren of vormen een mooi rendierpaar als hulpjes van de Kerstman. Wanneer Dirk ziek is, probeert Kolletje hem zoals een echte dokter weer beter te maken en dat kan natuurlijk niet zonder een passende outfit.
In dit boek mogen ook Kolletjes bekende toversokken niet ontbreken. Kolletjes sokken — gestreept in ware Pipi Langkousstijl — bezitten namelijk toverkrachten die altijd van p…Lees verder
Over de bijdehante kleuter Kolletje verschenen al diverse bundels voorleesverhalen en boekjes voor beginnende lezers. Ze heeft sokken waarmee ze kan toveren. Naar haar idee kan ze er problemen mee oplossen, zoals een beroep doen op de paashaas, kleren netjes in de kast laten belanden of voor mooi weer zorgen. Er wordt in de twaalf op zichzelf te lezen, vriendelijke verhaaltjes verteld over alledaagse belevenissen die een heel jaar beslaan uit een kleuterleven met een, door Kolletjes tovervaardigheden, sterk wensvervullend karakter. Door de tekst zijn vrolijke, kleurige tekeningetjes gestrooid in een eenvoudige stijl, waardoor het geheel aantrekkelijk oogt; dit geldt ook voor het omslag met paars als achtergrondkleur. Het eerste boek over Kolletje ontving in juni 2005 de Pluim van de maand en ‘Kolletje, het grote verhalenboek’ werd in 2009 bekroond met de Kinderboekwinkel- en Publieksprijs. Vanaf ca. 4 jaar.

Kolletje en de verkleedkist

Twaalf korte verhalen over de avonturen van Kolletje, een meisje dat dankzij haar toversokken en een toverspreuk - Katharina Orsela Laetitia - kan toveren. Ze verkleedt zich samen met haar vriendje Dirk, ze kleurt het haar van Brenda met een spuitbus, ze verkleedt zich met de kleren uit de kast van mama en papa, de hond van meneer De Jong heeft een geruit jasje aan en loopt er niet gelukkig bij. Maar met haar toversokken en spreuk kan Kolletje ervoor zorgen dat alles steeds tot een goed einde komt.
Het is een aangenaam voorleesboek over een lief, vrolijk meisje en haar alledaagse belevenissen. Op elke pagina staan kleine, kleurrijke tekeningen.

Over Pieter Feller

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pieter Feller

Pieter Feller (Hoorn, 25 september 1952) is een Nederlandse schrijver van voornamelijk kinderboeken.

Biografie

Feller werd geboren in Hoorn als jongste in een gezin van vier kinderen. Zijn vader had een winkel met huishoudelijke artikelen en moeder had een kapperszaak. Toen hij elf was, wist hij al dat hij schrijver wilde worden. Na zijn middelbare school (HBS-b) had hij verschillende baantjes. Zo werkte hij in een verf- en een zuurkoolfabriek. Hij werkte enige tijd in de dierenwinkel van een van zijn zusters en had ook zelf een dierenwinkel. Hierna werd hij huisman en schrijver.

Privé

Feller is getrouwd en heeft twee zoons.

Loopbaan

Pieter Feller debuteerde in 1993 met Daan de klikspaan bij uitgeverij Zwijsen. In 1994 stapte hij over naar Van Holkema & Warendorf en in 1995 kwam bij die uitgeverij De tw…Lees verder op Wikipedia