Boek
Nederlands

En nu is het oorlog : lessen voor de volgende crisis

+1
En nu is het oorlog : lessen voor de volgende crisis
×
En nu is het oorlog : lessen voor de volgende crisis En nu is het oorlog : lessen voor de volgende crisis

En nu is het oorlog : lessen voor de volgende crisis

Een half jaar voor hij afscheid nam van de Wetstraat sloeg Covid-19 meedogenloos toe en kreeg Philippe De Backer de allerzwaarste opdracht uit zijn politieke loopbaan voor de kiezen. De paniek gierde door België en de rest van Europa. Hij moest ons land zo snel mogelijk aan genoeg mondmaskers en coronatests helpen. Zes maanden lang voerde De Backer oorlog tegen het coronavirus. Dit boek geeft een
Titel
En nu is het oorlog : lessen voor de volgende crisis
Auteur
Philippe De Backer
Taal
Nederlands
Uitgever
[Aalter]: Ertsberg, © 2021
236 p.
ISBN
9789464369144 (paperback)

Over Philippe De Backer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Philippe De Backer (Ekeren, 4 december 1978) is een Belgisch politicus voor Open Vld.

Levensloop

Philippe De Backer groeide op in Kapellen en doorliep zijn middelbare studies aan het Sint-Michielscollege te Brasschaat. Hij studeerde biotechnologie aan de Universiteit Gent waar hij in 2009 een doctoraat behaalde. Tijdens zijn studententijd was De Backer actief bij het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV) in Gent en was hij kernlid van de liberale denktank Liberales. Hij was ook twee jaar verkozen studentenvertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de Universiteit Gent. Daarna ging hij werken voor een investeringsfonds gespecialiseerd in gezondheidszorg.

Van 2008 tot 2010 was De Backer voorzitter van Jong VLD Nationaal. In die periode zetelde hij ook in de gemeenteraad van Kapellen. In 2010 gaf hij zijn mandaat in de gemeenteraad door aan Eric Dilliën Vervolgens ging hij in Antwerpen wonen.

Van september 2011 to…Lees verder op Wikipedia