Boek
Nederlands

Prinses Primula en de heks van Eruca

Petra Thomas (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
+1
Prinses Primula en de heks van Eruca
×
Prinses Primula en de heks van Eruca Prinses Primula en de heks van Eruca

Prinses Primula en de heks van Eruca

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Prinses Primula is de enige in het kasteel die kan lachen en huilen. De geest van haar overleden broer vertelt haar dat heks Eruca een vloek heeft uitgesproken over het koninkrijk. Kunnen ze samen de heks te slim af zijn? Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Prinses Primula en de heks van Eruca
Auteur
Petra Thomas
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2021
157 p. : ill.
ISBN
9789002274367 (hardback)

Besprekingen

Als op een dag de geest van haar broer uit de Sprookjeshemel neerdaalt en prinses Primula bezoekt vertelt deze haar over de vloek die de heks Eruca over het koninkrijk van hun vader heeft uitgesproken en waaraan prinses Primula is ontsnapt. Nu begrijpt ze waarom ze zich zo anders voelt dan alle anderen die zo emotieloos en kil door het leven gaan. Samen met haar broer gaat ze op zoek naar de heks om de ban te verbreken en de sluwe heks onschadelijk te maken. Pas dan zal vrolijkheid en blijheid terugkeren in het kasteel. Het wordt een lange, avontuurlijke en af en toe gevaarlijke tocht. Vlot geschreven, best spannend verhaal, inhoudelijk stelt het echter niet veel voor. Karakters worden niet uitgediept en zijn nogal stereotiep. Geïllustreerd met kwalitatief zeer matige, stripachtige zwart-wittekeningen die niets toevoegen aan het verhaal. Vanaf ca. 9 jaar.

Prinses Primula en de heks van Eruca

Deze Vlaamse schrijfster, schrijfdocent en leerkracht heeft verschillende projecten op haar palmares. Met Prinses Primula schrijft ze haar eerste boek. Zelf noemt ze het ‘een avontuurlijk verhaal over koppigheid en doorzettingsvermogen’. En dat dekt de lading best wel.Het is een magisch verhaal dat je meeneemt naar Floralis, het land van koning Clematis, koningin Dahlia en hun kinderen. In het land heerst een vloek waardoor mensen zichzelf niet meer zijn. Ze tonen geen gevoelens en zijn zich niet meer bewust van anderen of de wereld rondom hen. Prinses Primula voelde zich altijd al anders dan de anderen. Zij houdt wel van spelen en zingen en zoekt verbinding met de mensen rondom zich. Wanneer dat niet lukt, en steeds lastiger wordt, verschijnt de geest van haar overleden broer. Samen gaan ze op avontuur om de vloek te verbreken. Waardoor prinses Primula (Latijnse naam voor een sleutelbloem) letterlijk en figuurlijk de sleutel tot het succes blijkt te zij…Lees verder