Boek
Nederlands

Op sterven na dood

Peter James (auteur)
+1
Op sterven na dood
×
Op sterven na dood Op sterven na dood

Op sterven na dood

In de reeks:
Genre:
Een Engelse inspecteur van politie onderzoekt het verband tussen een tijdens 11-9-2001 verdwenen zakenman, de verdwijning van twee vrouwen met dezelfde achternaam en een vrouw die wordt gestalkt vanwege een gestolen postzegelcollectie.
Titel
Op sterven na dood
Auteur
Peter James 1948-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dead man's footsteps
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2008
380 p.
ISBN
9789026125294

Besprekingen

Als Ronnie Wilson toen hij wakker werd, had geweten dat hij nog maar een paar uur te leven had, dan had hij zijn dag wat anders ingedeeld". Met deze intrigerende zin begint de thriller Op sterven na dood van de Britse auteur Peter James. Ronnie Wilson, een Brits crimineel, is op de fatale ochtend van 11 september 2001 in de buurt van de Twin Towers in New York wanneer de hel er losbarst. Hij profiteert van de chaos om te verdwijnen. Jaren later wordt het lijk van een jonge vrouw in een rioolput in Brighton gevonden en iets later duikt dat van een andere jonge vrouw uit Brighton op in de kofferbak van een auto die in een Australische rivier werd gedumpt. Inspecteur Ray Grace wordt op beide zaken gezet. Het spoor leidt hem van Groot-Brittannië naar de VS en Australië... en naar Ronnie Wilson.

Op sterven na dood is de vierde thriller in de 'Roy Grace'-reeks over de gedreven speurder die zich vol toewijding over elke nieuwe zaak buigt. Niet in de hippe grootstad Londe…Lees verder
Als bij het lijk van een vrouw ook het dna gevonden wordt van een man die tijdens de ramp van 9/11 om het leven is gekomen, gaat inspecteur Roy Grace op zoek naar het verband. Hij komt al snel op het spoor van fraude waarbij kostbare postzegels een belangrijke rol spelen. Prettig lezend, spannend en goed geconstrueerd vierde deel uit de serie rondom de sympathieke inspecteur Roy Grace dat zich dit keer zowel in Engeland, Amerika als Australië afspeelt. Het taalgebruik is niet moeilijk, het verhaal goed te volgen (gebouwd tegen de achtergrond van de aanslag op de Twin Towers); de karakters zijn herkenbaar voor een doelgroep die van spannende boeken houdt. Op het omslag een sepiafoto (van een autowrak) die de sfeer van het boek goed weergeeft; vrij kleine druk.

Over Peter James

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Peter James (Brighton, 22 augustus 1948) is een Britse auteur en filmproducent. Zijn recente werk bestaat uit de Roy Grace-serie, misdaadromans over een rechercheur uit Brighton.

Bibliografie

Roy Grace-serie

 • Dead Simple (Doodsimpel) (2005)
 • Looking Good Dead (De dood voor ogen) (2006)
 • Not Dead Enough (Op dood spoor) (2007)
 • Dead Man's Footsteps (Op sterven na dood) (2008)
 • Dead Tomorrow (Ten dode opgeschreven) (2009)
 • Dead Like You (Doodskus) (2010)
 • Dead Man's Grip (Dodemansrit) (2011)
 • Not Dead Yet (Schijndood) (2012)
 • Dead Man's Time (Doodsklok) (2013)
 • Want You Dead (Als de dood) (2014)
 • You Are Dead (Tot in de dood) (2015)
 • Love You Dead (Dodelijke aff…Lees verder op Wikipedia