Dwarsligger
Nederlands

De expat

Patricia Snel (auteur)
+1
De expat
×
De expat De expat
In de reeks:
Genre:
Een vrouw met een luxe expatleventje raakt via een erotisch contact met haar overbuurman betrokken bij mensenhandel en financie͏̈le criminaliteit.
Titel
De expat
Auteur
Patricia Snel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2014
429 p. ; 12 cm
ISBN
9789049803278 (paperback)

Besprekingen

Julia en Paul wonen als expat in Singapore. Zij zoekt een baan en hij heeft een belangrijke functie bij een bank. Door een erotisch contact met haar Australische overbuurman raakt zij verwikkeld in duistere zaken als mensenhandel, prostitutie en uitbuiting. Paul rommelt met de beleggingen van zijn klanten en komt in aanraking met financiële criminaliteit. Hun leven staat op het spel. Zij weten samen het tij te keren en hun expatleven weer op de rails te krijgen. De schrijfstijl en plotopbouw doen denken aan die van Saskia Noort. Het boek bouwt spanning op met een dosis seks, gevaarlijke situaties en relationele drama’s. De auteur kent Singapore goed, zij woont daar en kan een helder beeld schetsen van de situatie en de leefomstandigheden daar, van de Singaporezen, illegalen, migranten en de expats. De actiedichtheid is vrij hoog waardoor er vaart in het verhaal blijft. De gebeurtenissen volgen logisch op elkaar en zijn voorstelbaar. De auteur maakt geen merkbaar gebruik van trucjes zo…Lees verder

Over Patricia Snel

Patricia Snel is een Nederlands schrijfster van voornamelijk thrillers. Zij studeerde Italiaanse taal- en letterkunde en kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Aansluitend werkte ze voor een marketing- en communicatiebureau, werd zelfstandige en reisde meerdere maanden door Zuid-Amerika en Afrika.

Inspiratie voor haar thrillers haalt ze veelal uit de plaatsen waar zij heeft gewoond. In 2006 verliet ze Amsterdam voor Drenthe, om eind 2010 naar Singapore te vertrekken. In 2014 verhuisde ze naar de Kaaimaneilanden en twee jaar later keerde ze terug naar Amsterdam, waar ze zich vestigde op een woonboot aangemeerd bij De Duif aan de Prinsengracht.

Haar debuutroman Verblind (2010) draait om de wiethandel, waarbij Snel zich vooraf inleefde in het thema door zelf wiet te oogsten en te verhandelen. De intrigant speelt zich af op het Drentse platteland. Voor De jacht trok ze naar Congo om zich te verdiepen in de ivoorhandel. In Expat exitLees verder op Wikipedia