Boek
Nederlands

Ik wil een paard

Milja Praagman (illustrator), Gideon Samson (auteur)
+1
Ik wil een paard
×
Ik wil een paard Ik wil een paard
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bobbie is jarig en wil dolgraag een paard. Ze krijgt een fiets. Maar voor Bobbie is de fiets net een paard en ze trekt eropuit. Ze ruilt de fiets voor een scooter, en die weer voor een auto en zo verder. Krijgt Bobbie dan toch haar paard? Prentenboek met kleurrijke tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Ik wil een paard
Illustrator
Milja Praagman
Auteur
Gideon Samson
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2019
[32] p. : ill.
ISBN
9789025771423 (hardback)

Besprekingen

Bobbies grootste wens voor haar verjaardag is een paard. Maar ze krijgt een fiets, en galoppeert er enthousiast op uit. Een mevrouw wil graag ruilen: haar scooter voor de fiets van Bobbie. Die is blij, want dit paard is nóg mooier. Ze verruilt de scooter voor een auto, de auto voor een boot, en dan: een olifant voor een blauw paard! Nooit wordt duidelijk of het dier voortkomt uit Bobbies grenzeloze fantasie, of dat ze écht een paard in haar schuurtje heeft verstopt. Dat dit open wordt gelaten, maakt het verhaal zo sterk. Het is bovendien mooi hoe alle volwassenen graag met haar willen ruilen en hun voertuig met alle liefde opgeven voor dat van Bobbie. De illustraties van Milja Praagman hebben haar bekende vrolijke en grafische stijl, met heldere kleuren en verschillende patronen. De tekst op rijm van Gideon Samson is in kleine blokjes over de pagina’s verspreid, en heeft een prettig voorleesritme. Samen zorgen ze voor een fijn verhaal over wensen, en hoe je zelf kunt bereiken wat je z…Lees verder

Ik wil een paard

Bobbie is een meisje dat van een paard droomt. Ze heeft er eentje voor haar verjaardag gevraagd. Helaas is het cadeau van mama en papa een fiets. Maar in de fantasie van Bobbie zit ze op de rug van haar paard en rijdt ze de stad in. Daar komt ze verschillende mensen tegen, de een heeft een motorfiets, de ander een auto of zelfs een boot en een olifant.   Iedereen vraagt aan Bobbie om te wisselen van vervoermiddel. Zo komt het dat Bobbie op het einde op een echt paard naar huis teruggaat.  Fantasie is de deur naar een eigen wereld, een nieuwe wereld waar alles kan en mag. Bobbie heeft dat goed begrepen en fantaseert erop los. Ze vertrekt met een fiets, maar op het einde van de dag staat er voor haar een echt paard in de schuur. Samson en Praagman hebben er samen een schitterend boek van gemaakt. Het is de eerste keer dat ze samenwerken en zo hoge verwachtingen scheppen, want Samson is winnaar van de Gouden griffel en Praagman is winnares van het Zilveren penseel. …Lees verder

Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Pensee…Lees verder op Wikipedia