Aan het einde van de negentiende eeuw emigreert een wijnboer vanuit de Elzas naar Santiago de Chile met in zijn zak het stekje van een druif. In de schaduw van de Andes bouwt hij een nieuw bestaan op. Zijn huis aan de Calle Santo Domingo zal de volgende vier generaties van de Lonsonier-familie onderdak en bescherming bieden. Ze vergeten hun Franse wortels echter nooit. Drie zoons vertrekken tijden
Titel
Erfgoed
Auteur
Miguel Bonnefoy
Vertaler
Liesbeth Van Nes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Héritage
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2021
1 digitaal bestand
ISBN
9789403145013

Andere formaten:

Over Miguel Bonnefoy

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Romanceor

Miguel Bonnefoy (Parijs, 22 december 1986) is een Venezolaans Franstalig schrijver.

Biografie

De moeder van Miguel Bonnefoy is een Zuid-Amerikaanse diplomaat die ten tijde van de geboorte van Miguel als cultureel attaché verbonden was aan de Venezolaanse ambassade in Parijs. Zijn vader is een Chileense romanschrijver en activist die werd gemarteld tijdens het regime van Augusto Pinochet en politiek asiel aanvroeg in Frankrijk.

Miguel Bonnefoy groeide op in Caracas en Lissabon waar hij Franstalige middelbare scholen bezocht. Hij keerde terug naar Frankrijk om literatuurwetenschap te studeren aan de Sorbonne.

Hij spreekt twee talen, Frans en zijn moedertaal Spaans. Naast auteur was hij als leraar Frans verbonden aan de Alliance Française in Caracas. In 2018-2019 verbleef hij enige tijd in Villa Medici in Rome.

Schrijverschap

In 2009 won Bonnefoy met het korte verhaal …Lees verder op Wikipedia