Titel
The bodyguard
Regisseur
Mick Jackson 1943-
Scenarist
Lawrence Kasdan
Componist
Alan Silvestri 1950-
Acteur
Kevin Costner Whitney Houston 1963-2012
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 1998
1 dvd-video
Oorspr. opname
1992
Speelduur
ca. 120 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Engels voor slechthorenden
EAN
7321931125918

Over Mick Jackson

CC BY 2.0 - Foto van/door Peabody Awards

Mick Jackson (Aveley, 4 oktober 1943) is een Engels filmregisseur en producer voor de televisie. Tussen 1973 en 1987 regisseerde hij vele documentaires voor de BBC Television en Channel 4. Toen hij naar Hollywood verhuisde, regisseerde hij de film The Bodyguard. In 1985 won hij een BAFTA met de televisiefilm Threads en in 2010 won hij een Emmy Award met de film Temple Grandin.

Filmografie

selectie

  • 1984 Threads
  • 1989 Chattahoochee
  • 1991 L.A. Story
  • 1992 The Bodyguard
  • 1997 Volcano
  • 2010 Temple Grandin
  • 2016 Denial
Lees verder op Wikipedia