Boek
Nederlands

War horse [prentenboek]

Michael Morpurgo (auteur), Tom Clohosy Cole (illustrator), Manon Smits (vertaler)
Als op een dag Alberts paard Joey verkocht wordt aan het leger, wil Albert zijn paard achterna. Albert is er rotsvast van overtuigd dat hij Joey terug zal vinden, waar de oorlog hen ook zal brengen. "Ik zal je terugvinden, Joey, dat zweer ik je. Zeker weten. Op een dag zul je me horen roepen zoals ik je altijd roep, en dan weet je dat ik het ben. Luister goed of je me hoort, Joey. Ik zal je vinden
Onderwerp
Paarden, Wereldoorlog I
Titel
War horse [prentenboek]
Auteur
Michael Morpurgo
Illustrator
Tom Clohosy Cole
Vertaler
Manon Smits
Uniforme titel
War horse (prentenboek)
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
War horse
Uitgever
Mechelen: Baeckens, 2021
[44] p. : ill.
ISBN
9789464290349 (hardback)

Over Michael Morpurgo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Michael Morpurgo (St Albans, 5 oktober 1943) is een Brits kinderboekenschrijver.

Hij ging na de middelbare school naar de London University om er Engels te studeren. Hij heeft een jaar of tien les gegeven en is daarna werkzaam geweest in de stichting van zijn vrouw, Clara, de 'Farms for City Children'. Sinds 1976 bezitten hij en zijn vrouw drie boerderijen waar jaarlijks zo'n 2000 kinderen op vakantie komen. Hij wisselt de dagen dat hij werkt op de boerderij af met de dagen dat hij schrijft.

Werk

Zijn boeken spelen vaak in het verleden. Soms is de tijd niet belangrijk voor het verhaal, soms beschrijft hij de historische gebeurtenissen zeer nauwkeurig. Zijn verhalen worden als ontroerend, avontuurlijk en grappig gezien. Dieren spelen vaak een grote rol en ook de relatie tussen mens en dier is zeer belangrijk.

Bibliografie