Boek
Nederlands

Be-time : blij, bewust en budgetvriendelijk leven

Martine Prenen (auteur), Stefanie Faveere (fotograaf)
+1
Be-time : blij, bewust en budgetvriendelijk leven
×
Be-time : blij, bewust en budgetvriendelijk leven Be-time : blij, bewust en budgetvriendelijk leven

Be-time : blij, bewust en budgetvriendelijk leven

Tips en trucs voor een gezonde, economische en ecologische leefwijze.
Titel
Be-time : blij, bewust en budgetvriendelijk leven
Auteur
Martine Prenen
Fotograaf
Stefanie Faveere
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015
175 p. : ill.
ISBN
9789401423007 (hardback)

Besprekingen

Be-Time wil laten zien dat ecologisch ook sexy is en niet duur hoeft te zijn. Blij, Bewust en Bugdetvriendelijk leven en gezond en gelukkig zijn. Be Happy. Het gaat om refuse, reduce, reuse en rot – omdat het in het Engels beter klinkt... Vijf hoofdstukken: Ik en mijn gezin, en mijn huis, mijn hoofd, werk en lijf. Kinderen komen aan bod (maak een vlindervoederplek of keer eens een bloempot om), evenals hoe je zelf bosui kweekt, je inkopen doet en je koelkast organiseert. Tevens vele tips voor natuurlijke (schoonmaak)middelen voor zowel huis als lijf. Ook omgaan met stress (meditatie) en hoe je je werkplek gezond houdt (planten) komen aan de orde. 'Rust vinden, het is niet moeilijk, niet inboeten aan luxe en budget', vormen de kern. Door het gebruik van zachte kleuren en veel Engelse kreten, lijkt Be-Time, geschreven door een Vlaamse gezondheidscoach, op het eerste gezicht een boek vol clichés. Ook het voorwoord – met o.a. help de bij – ontkomt daar niet aan. Maar als je doorleest, kom…Lees verder

Over Martine Prenen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Martine Prenen (Wilrijk, 25 februari 1964) is een Vlaamse omroepster en presentatrice, die later journaliste en gezondheidsbegeleider werd en daar boeken over schrijft.

Martine Prenen studeerde talen en geschiedenis en koos daarna voor kunst in het Sint-Lucasinstituut. In de abdij van Tongerlo, bij de Levensschool, volgde ze een 5-jarige opleiding tot voedingsexperte en vervolgens gezondheidsbegeleider, waar ze in 2010 met onderscheiding afstudeerde. In 2021 volgde ze een extra jaar opleiding tot ortomoleculaire voeding aan De levensschool.

Prenen werkte onder andere voor VTM, NCRV en Veronica (media). Haar grote doorbraak kwam er bij het toenmalige TV1, waar ze als omroepster aan de slag ging. Ze was te zien in programma's zoals Koppensnellers, Reyersdijk, Vlaamse Gaaien, Pas geverfd, Vakantiejob, Abracadabra, Body & soulmates en werkte als reporter voor Vlaanderen Vakantieland .

Ze presenteer…Lees verder op Wikipedia