Boek
Nederlands

Raar paar

Martine Letterie (auteur), Rick De Haas (illustrator)
Titel
Raar paar / Martine Letterie ; tek. van Rick de Haas
Auteur
Martine Letterie
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2004
19 p. : ill.
ISBN
90-276-7578-3

Besprekingen

Pip en Saar gaan vissen en maken van alles mee. Eerste leesboekje met vrolijke afbeeldingen. De met kleur omkaderde aquarelillustraties laten de beschreven scènes zien, maar voegen weinig toe. Dunne, zwarte contourlijnen zorgen voor herkenbare figuren. Onder de illustraties staan een tot twee zinnen van eenlettergrepige woorden, AVI-Start; in de tekeningen zijn dezelfde woorden geplaatst. Grote, schreefloze letter, geen hoofdletters, wel interpunctie. Deel uit de serie 'Maantjes'*, leesboekjes die aansluiten bij de 12 kernen van de methode Veilig leren lezen (tweede maanversie, 2003); de boekjes kunnen ook gebruikt worden naast de eerste maanversie (1991). Na 17 dagen leesonderwijs met deze leesmethode kunnen de kinderen dit boekje zelfstandig lezen, omdat dezelfde globaalwoorden en andere bekende woordjes worden gebruikt als uit de methode, Vanaf ca. 6 jaar.

Over Martine Letterie

Martine Letterie (Amsterdam, 12 december 1958) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Martine Letterie groeide op in Voorburg. Haar vader is beeldhouwer Frank Letterie. Na de middelbare school studeerde ze Nederlands in Utrecht. In 1985 studeerde ze af met als hoofdvak Middelnederlandse letterkunde. Na haar studie was ze twaalf en een half jaar lerares Nederlands in Zutphen en Doetinchem op verschillende schooltypen. Ze gaf les aan een mavo, havo, vwo, MEAO en de laatste vier jaar aan een PABO. Daarnaast schreef ze veel schoolboeken en werkt ze mee aan Tikker en Bumper, tijdschriften over jeugdliteratuur.

Van 1991 tot 1993 was ze lid van de Griffeljury. In 1996 verscheen haar eerste kinderboek. En in 1997 stopte Letterie met lesgeven om zich volledig op het schrijven te richten. Ze schrijft voornamelijk historische kinderboeken, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. De serie boeken i…Lees verder op Wikipedia

Suggesties