Boek
Nederlands

De kippen van oma en opa

Marjolein Pottie (auteur)

De kippen van oma en opa

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Remi neemt kleuters mee in dit mooie verhaal uit de Leuke-dagen-reeks. De reeks spreekt hen ongetwijfeld aan omwille van de herkenbare thema's. Fien gaat logeren bij oma en opa. Die hebben net nieuwe kippen! Fien mag helpen om alles klaar te maken. Ga voor een fijn voorleesmoment samen of laat je kleuter(s) online de audioversie mét bijhorende illustraties beluisteren.
Onderwerp
Grootouders, Kippen
Titel
De kippen van oma en opa / verhaal en illustraties Marjolein Pottie
Auteur
Marjolein Pottie
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Uitgeverij Averbode, 2021
[20] p. : ill.
Aantekening
Met luisterverhaal
ISBN
9782808132756 (hardback)

Over Marjolein Pottie

Marjolein Pottie (Roeselare, 1970) is een Vlaamse illustrator van kinderboeken. In 1995 debuteerde ze in de kinderliteratuur met 'Traan' van Dirk Nielandt. Voor 'Muu' uit datzelfde jaar kreeg ze in 1997 de Boekenpauw, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek. Ondertussen tekende ze een vijftigtal boeken en werd haar werk bekroond met diverse prijzen waaronder de Lichterveldse persprijs. Ze werkte mee aan de kindertijdschriften Knuffel en Kikje en werkt bij Belgische, Nederlandse en Engelse uitgeverijen (Simon & Schuster en Harper Collins). Haar boeken verschenen in meer dan tien talen. Pottie heeft een voorkeur voor acrylverf op zwart papier, waardoor ze lijnen of zwarte vlakken uitspaart.

Biografie

Marjolein Pottie groeide op in Lichtervelde en tekende en knutselde als kind graag. Ze studeerde Functionele grafiek aan het Sint-Lucas Instituut in Gent waar ze les kreeg van Goele Dewanckel. Ze werkte als grafisch vormg…Lees verder op Wikipedia