E-boek
Nederlands

Minjan : mijn orthodox-Joodse ontmoetingen na Mazzel tov

+1
Minjan : mijn orthodox-Joodse ontmoetingen na Mazzel tov
×
Minjan : mijn orthodox-Joodse ontmoetingen na Mazzel tov Minjan : mijn orthodox-Joodse ontmoetingen na Mazzel tov

Minjan : mijn orthodox-Joodse ontmoetingen na Mazzel tov

In ‘Minjan’ verteld Margot Vanderstraeten over haar talloze nieuwe ontmoetingen die zij opdeed na het verschijnen van haar boek Mazzel tov binnen de orthodox-Joodse gemeenschap. ontmoetingen Zo is er chef-kok Mosje van het beroemde Hoffy's in Antwerpen, die iedereen die daarom vraagt graag uitleg geeft over Joods-culinaire tradities en het chassidi­sche leven; er is fotograaf Dan die met zijn sch
Titel
Minjan : mijn orthodox-Joodse ontmoetingen na Mazzel tov
Auteur
Margot Vanderstraeten
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2021
1 digitaal bestand
ISBN
9789045043906

Andere formaten:

Over Margot Vanderstraeten

CC BY 3.0 - Foto van/door Tom Van Nuffel

Margot Vanderstraeten (Hasselt, 9 december 1967) is een Belgisch schrijver en journalist. Ze schrijft columns, opiniestukken en interviews voor kranten en bladen.

Biografie

Vanderstraeten groeide op in Zonhoven en liep school in de mijnwerkerscité Meulenberg waar haar moeder lesgaf. In het middelbaar zat ze in twee andere scholen totdat ze op het internaat van Agnetendal in Peer de liefde voor het woord werd bijgebracht.

Ze deed een studie vertaler Frans-Spaans aan het Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken in Antwerpen. Aanvankelijk werkte ze freelance voor reclamebureaus en tijdschriften zoals Steps, de Gazet van Antwerpen en Trends, later verschenen haar stukken vooral in De Standaard en De Morgen.

Sinds 2000 schrijft Vanderstraeten naast haar journalistieke werk ook fictie. Haar eerste romans verschenen bij Em. Querido's Uitgeverij. In 2003 won ze als prominente het Groot Dict…Lees verder op Wikipedia