Boek
Nederlands

(S)Toverij met frieten

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Papa en mama gaan een weekendje naar Rome. Mona vindt dat helemaal niet erg, want zij mag gaan logeren bij oma en opa. Die wonen met hun honden Frikandel en Satee op een boerderij op de buiten, maar ze hebben ook een frituur, Frituur Sunshine. Die wordt al generatieslang uitgebaat van vader op zoon/dochter met veel plezier en liefde voor de friet. De schatrijke bouwondernemer, Rupert Vrominck, wil
Extra onderwerp
koken, restaurants, Wedstrijden
Titel
(S)Toverij met frieten
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Parallele titel
Stoverij met frieten
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2021
158 p. : ill.
ISBN
9789089249678 (hardback)

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia