Lettertype dyslexie
Nederlands

Geheim agent opa

Manon Sikkel (auteur), Katrien Holland (illustrator)
Max en oma ontmoeten Fasiel, een opa die uitvinder is. Hij heeft een anti-vlekmiddel uitgevonden, dat oma van hem steelt. Als Max en oma naar Groningen gaan voor een geheime missie komen ze Fasiel weer tegen. Vanaf ca. 8 jaar. In lettertype Dyslexie.
Onderwerp
Grootouders
Titel
Geheim agent opa
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Katrien Holland
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Dyslexion, © 2021
85 p. : ill.
ISBN
9789463245098 (paperback)

Besprekingen

Max en oma zitten bij de Italiaan te eten als Polly, oma’s pratende sportauto, ruzie krijgt met Fasiel. Fasiel is een opa die uitvinder is en oma nodigt hem uit aan hun tafel. Daar krijgen ze al snel spijt van want Fasiel knoeit expres heel erg met zijn spaghetti om een anti-vlekmiddel te testen. Oma steelt het middeltje en samen met Max gaat ze ervandoor. Dan krijgen ze opdracht om een zeer geheime missie in Siddeburen uit te voeren. Er zijn bloeddorstige konijnen uit een laboratorium ontsnapt. En wie komen ze in het dorpje tegen... juist, Fasiel! Hij is ook een geheim agent. Zal het lukken om de gevaarlijke konijnen te pakken te krijgen? Vrolijk en spannend verhaal met erg grappige vondsten die kinderen zeker aan zullen spreken. Het wordt met veel vaart verteld en het taalgebruik is goed op de doelgroep afgestemd. Dit is het derde boek over Max en een van zijn grootouders, na 'Geheim agent oma' (2016) en 'Geheim agent oma : de grote goudroof' (2019). Ook als je de eerdere boeken (no…Lees verder

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en is ze columnist van het tijdschrift Tina.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 20…Lees verder op Wikipedia