Boek
Nederlands

Maanlied

L.J. Smith (auteur), Karin Breuker (vertaler)
Elena kan niet wachten om naar Dalcrest College te gaan, de plaats waar haar ouders elkaar ontmoet hebben. Bovendien heeft ze definitief gekozen voor Stefan en Damon lijkt daar vrede mee te hebben. Maar wanneer er studenten beginnen te verdwijnen, ontdekt ze een schokkend familiegeheim.
Titel
Maanlied
Auteur
L.J. Smith
Vertaler
Karin Breuker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Moonsong
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013
287 p.
ISBN
9789022562499 (paperback)

Besprekingen

Maanlied is het voorlaatste boek in de serie ‘The Vampire Diaries’ en het eerste boek dat volledig door een ghostwriter werd geschreven sinds het ontslag van auteur L.J. Smith. Het verhaal volgt Elena en haar vrienden – levend en vampier – naar Dalcrest College. Daar hopen ze eindelijk de rust te vinden die hen in thuisstad Fell’s Church ontzegd werd door de ene bovennatuurlijke aanval na de andere. Maar helaas: al snel komen de vrienden erachter dat ook op de prachtige universiteitscampus een donkere kracht heerst. Met de hulp van haar vampiervrienden probeert heldin Elena te achterhalen wat het geheim is achter de mysterieuze Vitale Genootschap. Wat hebben zij te maken met de verdwijningen en moorden op de campus? En welk familiegeheim hebben Elena’s overleden ouders op Dalcrest begraven?
Het negende boek in deze succesvolle reeks laat te wensen over. De gekende personages – probleemmagneet Elena, heks Bonnie, jager Meredith, ‘normale’ Matt en natuurlijk vampierbroers St…Lees verder
Elena (18) gaat studeren in Dalcrest met haar twee vriendinnen, Matt en de vampierbroers Stefan en Demon. Elena’s ouders hebben elkaar hier ontmoet en daardoor ontdekt zij veel over zichzelf. Rondom de universiteit verdwijnen studenten en vinden gruwelijke moorden plaats. De vriendengroep gaat op onderzoek uit en ontdekt dat Dalcrest in een gebied ligt met bovennatuurlijke krachten. Matt wordt gevraagd lid te worden van een mysterieus genootschap en de jongen met wie Rosie verkering krijgt, heeft ook een groot geheim. Kortom genoeg verhaallijnen en ontwikkelingen met ook nog eens het dilemma van Elena of ze gaat voor haar liefde voor Stefan of dat ze kiest voor de aantrekkelijke Demon. Het verhaal eindigt heel abrupt en alleen de belangrijkste verhaallijn wordt, naar het in eerste instantie lijkt, afgerond. Dit negende deel van de serie 'The Vampire Diaries'* is zelfstandig goed te lezen en geschreven in hij/zij-perspectief. De lezer krijgt per verhaalpersoon steeds een stukje informa…Lees verder

Over L.J. Smith

Lisa Jane Smith is een Amerikaanse schrijfster, onder meer bekend van de Night World-reeks en The Vampire Diaries-reeks. Haar pseudoniem is L.J. Smith.

Smith heeft drie trilogieën en twee series geschreven. In haar boeken spelen vaak jonge mooie mensen een rol als mens of als een bovennatuurlijk wezen. Vaak is er ook een conflict tussen het goede en het kwade wat draait om een ambigu karakter dat de heldin wil verleiden om de kant van het slechte te kiezen, maar op het eind wordt herboren en de held is.

In 2008 maakte Smith een comeback na een pauze van tien jaar. Ze is begonnen met het schrijven van een nieuwe trilogie in de Vampire Diaries-reeks en een nieuw boek, Strange Fate, voor de Night World-reeks.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Persoonlijke website L.J. Smith