Boek
Nederlands

Fantoom

L.J. Smith (auteur), Karin Breuker (vertaler)
Elena (18) en haar vrienden zijn terug in Fell's Church. Al snel gebeuren er onverklaarbare dingen en Elena voelt steeds sterker de aanwezigheid van de dode Damon. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Fantoom
Auteur
L.J. Smith
Vertaler
Karin Breuker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Phantom
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2012
302 p.
ISBN
9789022562840 (paperback)

Besprekingen

Dankzij Elena Gilbert en haar vrienden is Fell’s Church gered van de kwade krachten die het dorpje in hun greep hielden. De rust lijkt volledig weergekeerd en Elena durft langzaam te geloven dat ze nu een normaal leven kan gaan leiden. Ze kampt echter met een enorm verdriet om de dood van de vampier Damon Salvatore, de broer van Elena’s geliefde, Stefan, die eveneens vampier is. Hoewel ze van Stefan houdt, heeft Elena ook sterke gevoelens voor Damon, die haar blijft achtervolgen in haar dromen. Langzaam maar zeker komt Elena erachter dat een normaal leventje nooit voor haar zal zijn weggelegd, terwijl zij en haar vrienden de strijd moeten aangaan met een nieuwe duistere kracht.
De boekenreeks 'The Vampire Diaries' vormt de basis voor de gelijknamige televisieserie. Hoewel de boekenreeks oorspronkelijk alleen bestond uit een trilogie, die al in het begin van de jaren negentig verscheen, werd de reeks recent aangevuld met een tweede en een derde trilogie. Fantoom vormt het …Lees verder
Elena (18) en haar vampiervriend Stefan zijn samen met hun vrienden in dit achtste deel van de serie 'The Vampire Diaries'* terug in Fell’s Church, een stadje in het broeierige zuiden van Amerika. De rampen uit het vorige deel zijn door de Wachters teruggedraaid, behalve de dood van Damon, de vampierbroer van Stefan. Elena en haar vrienden willen nu een normaal leven leiden. Al snel gebeuren er onverklaarbare dingen en Elena voelt steeds sterker de aanwezigheid van de dode Damon. De gevoelens die zij voor de broers heeft, brengen haar in verwarring. Daarbij spelen ook de jaloerse gevoelens op tussen de vrienden onderling door de invloed van voodoo. Dit alles leidt tot een spannende climax. Het verhaal is verteld vanuit een hij/zij-perspectief waarbij de verhaalpersoon die centraal staat per alinea varieert. Het boek is eventueel zelfstandig te lezen door de vele verwijzingen naar voorgaande gebeurtenissen. Klein lettertype en vrij volle bladspiegel. Omslag met glossy foto uit de gelij…Lees verder

Over L.J. Smith

Lisa Jane Smith is een Amerikaanse schrijfster, onder meer bekend van de Night World-reeks en The Vampire Diaries-reeks. Haar pseudoniem is L.J. Smith.

Smith heeft drie trilogieën en twee series geschreven. In haar boeken spelen vaak jonge mooie mensen een rol als mens of als een bovennatuurlijk wezen. Vaak is er ook een conflict tussen het goede en het kwade wat draait om een ambigu karakter dat de heldin wil verleiden om de kant van het slechte te kiezen, maar op het eind wordt herboren en de held is.

In 2008 maakte Smith een comeback na een pauze van tien jaar. Ze is begonnen met het schrijven van een nieuwe trilogie in de Vampire Diaries-reeks en een nieuw boek, Strange Fate, voor de Night World-reeks.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Persoonlijke website L.J. Smith