Boek
Nederlands

Rik en de winter

Liesbet Slegers (auteur)

Rik en de winter

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Rik speelt in de sneeuw met zijn vriendjes en gaat met papa naar de wintermarkt waar je ook kunt schaatsen. De volgende dag kiest hij samen met mama een mooie kerstboom uit. Prentenboek met elf thematische zoekplaten rond de winter, met eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Winter, Tellen
Titel
Rik en de winter
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: SU Books, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789002264597 (hardback)

Besprekingen

Het is koud buiten, maar Rik is dol op de winter, zeker als er sneeuw is. Zou het nog gaan sneeuwen? Als Rik op een ochtend door het raam kijkt, is hij door het dolle heen. Het is helemaal wit buiten! De hele dag speelt Rik buiten. De volgende dag gaat hij met papa naar een wintermarkt, waar ze ook kunnen schaatsen. En natuurlijk halen ze ook een kerstboom in huis. Stevig prentenboek met grote, omkaderde zoekplaten op glanzend papier. De figuren in de illustraties zijn eenvoudig, zwartomlijnd en helder van kleur. De achtergrond bestaat uit grote vlakken in één tint, zonder nuances. Op elke spread zijn allerlei dingen te zoeken, te tellen en te benoemen rond een bepaald thema, zoals winterkleren, sneeuwpret, schaatsen op het ijs en gezellig bij de haard. Linksboven in de illustratie staat een korte voorleestekst, onder de illustratie staan steeds zes zoekopdrachten. Kleuters leren behalve het benoemen van voorwerpen en dieren ook spelenderwijs iets over kleuren, vormen en verhoudingen…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia