Boek
Nederlands

Mijn papa & ik

Liesbet Slegers (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Een leeuwenwelpje en zijn vader eten graag samen een boterham en een klein vosje stampt het liefst met zijn vader in de plassen. Maar samen naar de sterren kijken, dat doet kleine beer het allerliefst met zijn papa. Prentenboek met kleurrijke tekeningen afwisselend hele en halve bladzijden. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Gevoelens, Papa
Titel
Mijn papa & ik
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Mijn papa en ik
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[16] p., [12] tussenliggende halve p. : ill.
ISBN
9789044833386 (hardback)

Besprekingen

Een leeuwenwelpje en zijn vader eten graag samen een boterham, een klein vosje vertelt hoe zijn vader hem leert fietsen en hoe ze graag samen in de plassen stampen. En als een kleine krododil en zijn papa het warm krijgen door het werken in de tuin, plonzen ze het liefst samen in het zwembadje. Een vrolijk prentenboekje voor vaders om samen met hun dreumes of peuter te lezen. Het laat aan de hand van vader en kind dieren zien hoeveel vader en kind met elkaar gemeen hebben. De felle kleuren van de afbeeldingen zullen gegarandeerd de aandacht trekken van de allerkleinsten, terwijl de afgesneden bladzijde in het midden van twee pagina's steeds net een stukje tekst 'verbergt'. Zo wordt het omslaan van de pagina's een actieve zoektocht naar het vervolg van het verhaal. De schattige dieren laten de waardevolle band tussen vader en kind op een grappige en eenvoudig te begrijpen manier zien. De auteur heeft al vele peuterboeken op haar naam staan, o.a. de series over Karel en Kaatje en de zoe…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia