Boek
Nederlands

Mijn mama & ik

Liesbet Slegers (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Mama muis en haar kleintje houden van spelletjes, kleine panda en zijn mama zijn dol op de zee en konijntje en zijn mama houden veel van bloemen. Maar het meest houden mama’s en hun kleintjes van elkaar! Prentenboek met kleurrijke tekeningen afwisselend hele en halve bladzijden. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Gevoelens, Mama
Titel
Mijn mama & ik
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Mijn mama en ik
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[26] p. : ill.
ISBN
9789044833379 (hardback)

Besprekingen

Een heerlijk boekje voor moeders om samen met hun dreumes te lezen. Het laat aan de hand van moeder en kind dieren zien hoeveel moeder en kind met elkaar gemeen hebben. Zo houden de muizen allebei van winkelen en van 'neuze-neuze' (knuffelen met je neus), houden de pandaberen allebei veel van de zee, gaan mama en baby olifant graag samen in bad, maar vooral houden moeder en kind steeds... van elkaar! De felle kleuren van de afbeeldingen zullen gegarandeerd de aandacht trekken van de allerkleinsten, terwijl de afgesneden bladzijde in het midden van twee pagina's steeds net een stukje tekst 'verbergt'. Zo wordt het omslaan van de pagina's een actieve zoektocht naar het vervolg van het verhaal. De schattige dieren laten de waardevolle band tussen moeder en kind op een grappige en eenvoudig te begrijpen manier zien. De auteur heeft al vele peuterboeken op haar naam staan, o.a. de series over Karel en Kaatje en de zoekboeken over Rik. In dezelfde opzet verscheen ook 'Mijn papa en ik'*. Van…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia