Boek
Nederlands
Eén klein leugentje lijkt genoeg te zijn om de illusie van perfectie in de levens van een succesvolle presentatrice, haar slimme dochter en haar welgestelde zus te verbrijzelen — zijn ze in staat te leven met de waarheid?
Titel
Het perfecte plaatje
Auteur
Lauren Weisberger
Vertaler
Carolien Metaal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where the grass is green and the girls are pretty
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2022
395 p.
ISBN
9789022595411 (paperback)

Besprekingen

Een heerlijke chicklit van de Amerikaanse schrijver Lauren Weisberger, bekend van ‘De duivel draagt Prada'. Peyton is zo’n vrouw die alles heeft: een vaste baan als presentator bij een populaire nieuwszender, perfecte looks en een liefhebbende man. Haar slimme dochter Max maakt bovendien kans om naar de prestigieuze Princeton University te gaan. Peytons zus Skye is een thuisblijfmoeder in een chique voorstad van New York, die diploma’s van alle juiste scholen bezit, maar heimelijk op zoek is naar iets échts. Eén klein leugentje lijkt genoeg te zijn om de illusie van perfectie in het leven van deze drie vrouwen te verbrijzelen — zijn ze in staat te leven met de waarheid? ‘Het perfecte plaatje’ is ongecompliceerd en vermakelijk geschreven en zal een brede lezersgroep aanspreken. Lauren Weisberger (1977) is een Amerikaanse journalist en schrijver. Ze schreef meerdere romans, en haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over Lauren Weisberger

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Lauren Weisberger (Scranton, 28 maart 1977) is een Amerikaanse schrijfster van chicklitboeken. Enkele van haar boeken zijn The devil wears Prada, Gossip and Gucci en Chanel Chic.

Biografie

Weisbergers moeder was een lerares en haar vader werkte op een ministerie. Ze groeide op in Scranton, Pennsylvania. Toen ze 11 jaar oud was, zijn haar ouders gescheiden. Zij en haar zus zijn samen met hun moeder verhuisd naar Allentown, Pennsylvania.

In 1995 studeerde ze af aan de Allentown's Parkland High School. Vervolgens studeerde ze in 1999 af aan de Cornell-universiteit in Ithaca, New York, waar ze een belangrijk lid was geworden van Alpha Epsilon Phi.

Weisberger woont tegenwoordig in New York City.

Bibliografie

  • 2003: De duivel draagt Prada (The Devil Wears Prada)
  • 2005: Gossip & Gucci (Everyone Worth Knowing)…Lees verder op Wikipedia