Boek
Nederlands

Spiegelman

Lars Kepler (auteur), Edith Sybesma (vertaler)
Titel
Spiegelman
Auteur
Lars Kepler
Vertaler
Edith Sybesma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Spegelmannen
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2020
539 p.
ISBN
9789403106410 (paperback)

Besprekingen

Een 16-jarig Zweeds meisje wordt na schooltijd ontvoerd, waarna ze spoorloos verdwijnt. Vijf jaar later wordt zij, kort daarvoor vermoord, aangetroffen op een kinderspeelplaats. Bewakingsbeelden tonen aan dat er een getuige is van de moord, maar deze blijkt psychische problemen te hebben en weet niet meer wat hij gezien heeft. Door middel van hypnose wordt getracht zijn herinneringen naar boven te halen, vooral omdat de vrees bestaat dat meer tienermeisjes in gevaar zijn. Dit achtste deel in de serie over de Fins-Zweedse Inspecteur Joona Linna, van het schrijversechtpaar achter het pseudoniem van Lars Kepler, is geschreven volgens de van hen bekende succesvolle formule: korte, vlot geschreven hoofdstukken, veel details die zowel psychologisch als fysiek vaak schokkend zijn, duidelijke karaktertekening van de hoofdpersonen, snelle scènewisselingen en een behoorlijk plot. Wel worden in dit boek hier en daar de grenzen van de geloofwaardigheid opgezocht en komt het einde wat geforceerd o…Lees verder

Over Lars Kepler

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse echtpaar Alexander Ahndoril en Alexandra Coelho Ahndoril. Het stel debuteerde in 2009 met hun thriller 'Hypnose'.

Bij aanvang was de persoon achter het pseudoniem Lars Kepler onbekend. Het was de bedoeling van Ahndoril en Coelho om dit voorlopig zo te houden.

De Zweedse krant Aftonbladet wist echter genoeg bewijzen te verzamelen om hard te maken dat Ahndoril en Coelho achter dit pseudoniem zaten.

Het pseudoniem Lars Kepler is een verwijzing. De naam Lars komt van de Zweedse misdaadschrijver Stieg Larsson, hij heeft het duo namelijk geïnspireerd om ook misdaadboeken te gaan schrijven. Kepler komt van de wetenschapper Johannes Kepler hij heeft namelijk een van de grootste mysteries opgelost: het was zijn calculatie over de banen van de planeten die de weg heeft geopend voor Newtons scripties over zwaartekracht.

Bibliografie

Joona L…Lees verder op Wikipedia