E-boek
Nederlands

De zaak aan Highway 62

Laila Lalami (auteur), Lucie Van Rooijen (vertaler), Inger Limburg (vertaler)

Een familiesaga, whodunnit en liefdesgeschiedenis in één, die op subtiele wijze de problemen van de westerse maatschappij blootlegt.

Finalist National Book Award, Kirkus Prize en Aspen Literary Award. LA Times bestseller en beste boek van het jaar volgens onder meer TIME, Washington Post, The Guardian, Kirkus Reviews

Driss Gerraouia en zijn vrouw zijn in de jaren tachtig

Titel
De zaak aan Highway 62
Auteur
Laila Lalami
Vertaler
Lucie Van Rooijen Inger Limburg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Nieuw Amsterdam, 2021
1 digitaal bestand
ISBN
9789046826232

Over Laila Lalami

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Xandrr

Laila Lalami (Arabisch: ليلى العلمي; Rabat, 1968) is een Marokkaans-Amerikaans schrijfster en hoogleraar. Voor haar boek The Moor's Account werd ze in 2014 genomineerd voor de Pulitzerprijs.

Biografie

Laila Lalami werd geboren in Rabat in een arbeidersgezin. Thuis sprak ze Marokkaans-Arabisch en op school leerde ze het standaard Arabisch en Frans. Ze behaalde een Licence ès Lettres aan de Mohammed V-universiteit in Rabat. Ze verkreeg vervolgens via de British Council de mogelijkheid om in het Verenigd Koninkrijk verder te studeren. Ze behaalde aan de University College London haar master in taalkunde en vervolgens verhuisde Lailami in 1992 naar Los Angeles om aan de University of Southern California haar PhD te halen. In haar werk werd ze beïnvloed door de ideeën van Edward Said.

Ze begon in 1996 met het schrijven van fictie en non-fictie. Haar eerste boek, Hope and Other Dangerous Pursuits, werd in 20…Lees verder op Wikipedia