Boek
Nederlands

De droom van Lars

Kolet Janssen (auteur), Emy Geyskens (auteur), Emilie Timmermans (illustrator)
In het ziekenhuis mag de ernstig zieke Lars een wens doen. Hij wil graag boeven vangen, maar of deze wens uit zal komen? Prentvertelling over de stichting Make-a-Wish. Met grote kleurenillustraties en informatie voor begeleiders. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
De droom van Lars
Auteur
Kolet Janssen Emy Geyskens
Illustrator
Emilie Timmermans
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789044826197 (hardback)

Besprekingen

Vriendelijke prentvertelling over de jonge patiënt Lars, die zijn wens in vervulling ziet gaan via de organisatie Make-A-Wish. Lars krijgt in het ziekenhuis bezoek van drie wensfeeën. Hij wenst dat hij boeven mag vangen. Wanneer hij weer wat is opgeknapt, gaat zijn wens in vervulling. Het avontuur dat volgt is redelijk rechttoe rechtaan, maar zal jonge kinderen zeker aanspreken. Het verhaal wordt verteld in korte zinnen, aangevuld met paginavullende kleurrijke prenten in een warme, realistische sfeer. Op de eerste pagina's ligt Lars nog in het ziekenhuis, daarna speelt zijn ziekte nergens meer een rol. Achter in het boek (A4-formaat) staat een uitgebreide uitleg over de geschiedenis van Make-A-Wish en wat de stichting allemaal doet. Dit onderdeel is in ietwat wollige brochuretaal geschreven, duidelijk alleen bedoeld voor volwassen lezers. De prentvertelling bevat duidelijke uitleg van het werk dat de vrijwilligers van Make-A-Wish doen. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar.

De droom van Lars

Lars is ernstig ziek en ligt in het ziekenhuis. Hij krijgt bezoek van de wensfeeën; ze zullen zijn grootste wens in vervulling laten gaan. En Lars wil graag boeven vangen! Als hij wat beter is, beleeft Lars, dank zij de brandweermannen en de politie-agenten een onvergetelijke dag, samen met zijn ouders.

Dit informatief prentenboek stelt de organisatie 'Make-a-Wish' in de kijker, een prachtinitiatief voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Spijtig genoeg is de tekst niet echt aangepast aan de doelgroep en komt hij nogal stug over bij het voorlezen. De tekeningen zijn eerder geschikt voor een stripverhaal voor oudere kinderen. Jammer, dit is een gemiste kans. Enkele pagina's met informatie over Make-a-Wish vinden ouders achteraan.


Over Kolet Janssen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Kolet Janssen (Hasselt, 18 april 1955) is een Belgisch jeugdauteur.

Biografie

Janssen studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie in Leuven en gaf tot 2006 les in het middelbaar onderwijs. Daarna legde ze zich voltijd toe op het schrijven en het geven van lezingen en workshops.

Janssen won op twaalfjarige leeftijd de nationale opstelwedstrijd van het Davidsfonds. Haar verhalen gaan vaak over gewone kinderen die bijzondere dingen meemaken. Ze spelen zich meestal hier en nu af, maar laten soms een glimp zien van een andere wereld.

Janssen schrijft ook non-fictie voor kinderen: over geloof, verliefdheid, familie, leven en dood. Ze werkt als freelance-journaliste voor de tijdschriften van Averbode (Zonnestraal, Zonneland, Samuel en Simon).

Voor de website van de VRT (De Redactie) schrijft Janssen columns waarin ze haar gedachten verwoordt over wat er in de maatschappij leeft. Ze blogt ook op kerknet.be en op…Lees verder op Wikipedia

Suggesties