Boek
Nederlands

Goudlokje

Kathleen Amant (auteur)

Goudlokje

Kathleen Amant (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Goudlokje neemt een kijkje in het huis van de familie Beer. Ze eet van de pap, probeert alle stoelen en valt in het kleinste bedje in slaap. Als de beren terugkomen van hun wandeling, zijn ze niet blij met haar bezoek. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Titel
Goudlokje / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, © 2019
[28] p. : ill.
ISBN
9789044836561 (hardback)

Besprekingen

Nieuwe versie van de klassieker waarin het blonde meisje Goudlokje een kijkje neemt in het huisje van de familie Beer terwijl die een wandeling maakt in het bos. Goudlokje eet van de pap, probeert de stoelen uit en valt uiteindelijk in slaap in het bed van Baby Beer. Wanneer de beren thuiskomen zijn ze niet blij met deze indringster die aan hun spullen heeft gezeten. Goudlokje neemt dan ook snel de benen. Deze versie blijft dicht bij het originele sprookjesverhaal. Emotie ontbreekt in dit verhaal, zowel in de tekst als in de illustraties, die meer geschikt zijn voor peuters dan kleuters. De illustraties zijn in Amants herkenbare stijl; eenvoudig, kleurrijk, zwartomrand en ze beslaan steeds een dubbele pagina. De emotie beperkt zich tot een hangende of lachende mond; geen brullende of snikkende beren. Ze voegen weinig toe aan de tekst die zich goed laat voorlezen. Geschikt als eerste kennismaking met het sprookje en bruikbaar om de begrippen groot – middelgroot – klein aan te leren. Op…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië …Lees verder op Wikipedia